Lenmagolajnak lehet baja a konyhában?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert ugye itt azért nincs mindig szobahőmérsékleten, főleg nem nyáron, és ma használtam belőle egy kicsit, és éreztem az ízén is, hogy furcsa, meg az illatán is. Eddig a lenmagolaj nekem tök semleges volt, mind ízre, mind illatra.2017. aug. 13. 22:30
1/9 anonim válasza:
Megavasodott. Nezd meg a cimkéjét, biztos rá van írva, hogy felbontás után milyen körülmények között tárolandó!
2/9 A kérdező kommentje:
Napfénytől védve, szobahőmérsékleten.
2017. aug. 14. 08:37
3/9 A kérdező kommentje:
Napfény nem érte, viszont ugye amikor főzünk a konyhában, a szobahőmérséklet nem adott, felmegy 24-25 fokra is a levegő, ott lehet lett vele baj. Csak nem értem, mert mindig is így/ott tároltam a lenmagolajat, máskor is főztünk a konyhában nyilván, és nem történt sose ilyen vele. A szavatossági idő 2019. március...
2017. aug. 14. 08:38
4/9 A kérdező kommentje:
És alig használtam belőle...1000 Ft akkor repül :/
2017. aug. 14. 08:39
5/9 anonim válasza:
Nagyon hamar megavasodik. Érdemes hűtőben tárolni.
6/9 anonim válasza:
Lehet, hogy eleve rosszul tárolták, és pont egy rosszat fogtál ki.
Az idei nyár (legalábbis itthon ) különösen forró, a szobahőmérsékleten tartás valóban lehetetlen.
Sajnos rosszul jártál, mert még reklamálni sem lehet az üzletben , mert simán azt mondják, hogy nem jól tároltad... :/
7/9 A kérdező kommentje:
Na nem baj, legközelebb jobban figyelek.. :) Köszi a válaszokat!
2017. aug. 14. 15:18
8/9 anonim válasza:
Ha hidegen sajtolt, akkor biztosan az van ráírva: hűvös, száraz helyen tárolandó, ami ha nincsen spajz, akkor a hűtőszekrén. Ha nem hidegen sajtolt a lenmagolaj, akkor is érdemesebb hűvösebb helyen tartani, mivel a napraforgóolajnál érzékenyebb fajta.
9/9 A kérdező kommentje:
hidegen sajtolt
2017. aug. 14. 23:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!