Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért nem gyártanak tápot...

Miért nem gyártanak tápot nekünk is, mint a kutyáknak?

Figyelt kérdés
Egy egész iparág, tudósok hada foglalkozik azzal, hogy házikedvenceknek minden igényt kielégítő tápokat gyártsanak. Nekünk, embereknek miért nem gyártanak olyan tápot, amiben megfelelő mennyiségű fehérje, szénhidrát, rostok, vitaminok, ásványi anyagok vannak, és feltüntetnék rajta, hogy hány kilós embernek hány gramm a napi adagja? Az össz változatosság az ízesítésben lenne. Én nagyon szeretnék ilyen tudósok által összeállított tápot enni. Mást nem is ennék. Sok egészséges, ideális súlyú ember lenne, és a környezet terhelése is csökkenne a sok felesleges, egészségtelen étel előállításának megszüntetésével, plusz az alacsony ár miatt megszünne az éhezés is.
2017. máj. 13. 21:38
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
76%

Szia!

Gasztronómiai "gyilkos" vagy...:)

Ilyesmi amire gondoltál?: [link]

2017. máj. 13. 21:44
 2/20 Lazy Lover ***** válasza:
80%
mert nem érné meg gyártani így is elég szemetet esznek az emberek
2017. máj. 13. 21:47
 3/20 anonim ***** válasza:
84%
MRE való neked
2017. máj. 13. 22:13
 4/20 A kérdező kommentje:

[link] ?

Nem vagyok reumás.

2017. máj. 13. 22:18
 5/20 anonim válasza:
81%
Ez még nekem sosem jutott eszembe, de én is jó ötletnek tartom :) lehetséges, hogy előbb-utóbb lesz ilyen a polcokon. Én biztos vennék.
2017. máj. 13. 22:22
 6/20 A kérdező kommentje:
Megtaláltam közben. Ez is katonai. Jó lenne. Nem kéne nekem agyalni a kaján, hogy tápláló és egészséges is legyen. Agglegényként megoldódna ez a problémám is.
2017. máj. 13. 22:27
 7/20 anonim válasza:
69%
Gyártanak. Müzli a neve.
2017. máj. 13. 22:29
 8/20 Andizsuzsi ***** válasza:
97%
Kitalálták. Beteg felnőtteknek készül tápszer.
2017. máj. 13. 22:38
 9/20 anonim válasza:
93%
Miért ne gyártanának? Benne van a számítógépben!
2017. máj. 13. 23:01
 10/20 anonim ***** válasza:
76%

Az emberek szeretik a gasztronómiát, de azért tuti lenne rá kereslet, még egy hasát szerető ember is eljuthat olyan szintre, hogy egy ideig szeretne egyszerűen enni vagy fogyás közben is bevinni, amit kell.

Amúgy nem egyféle kellene, hisz nagyon változatos már csak a makrotápanyagok mennyisége s aránya is az emberek ideális étrendjének. Van, akinek 20 gramm ch kell, van, akinek 600. Miközben a napi fehérjemennyiség sokkal kevesebbet szór.

Lehetne egy ilyen alap, ami megadja a szükséges fehérjét, zsírt, sok esszenciális tápanyagot, s ehhez lennének kiegészítő kalóriacsomagok, szénhidrátosak és zsírosak... S leírnák, hogy mihez mennyi egyebet lehet kapcsolni, hogy jó legyen. Már nagyvonalakban, mert a legváltozatosabb makrókat így nem lehetne összehozni...

Ha nagyon egyszerűek vagyunk, mind gluténmentes és cukormentes lenne, de a hús/laktóz/vegán felosztást már nem lehetne megkerülni, túl sokféle igény van.

ÁÁÁÁ, van multivitamin, aztán mindenki eszik mellé, ami neki megfelel, ennél sokkal jobbat még nem találtak ki.

Ha a gasztronómiát elvennénk, nemcsak rengeteg állás szűnne meg, nehéz lenne a gazdaság átállása, de az emberek lelkében is problémákat hozna. Én utálnám, az fix. Opciónak OK, de az kegyetlenül megdrágítaná.

2017. máj. 13. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!