Egy ananasz meddig jo? Es milyen allapotaban mar nem fogyaszhato? Hogy nez ki mikor mar nem jo, es milyen az ize?
sajnos a ferjemmel fogalmunk sincs hogy meddig jo egy ananasz,mivel ugye azon nincs feltuntetve a szavatossagi ido. Kb.4 napja volt a konyhapulton a talban egy ananaszunk es ma ferjem megpucolta nekem,es ettem belole ,szerencsere nem mindet ,de ugy nez ki eleget ahhoz,hogy baja legyen a hasamnak. :( savas volt nagyon,meg nemelyik darabnak olyan "romlott"ize is volt. Aki tud valamifele hazi gyogymodot erre a hascsikarasra az irja meg kerem. Meg a fenti kerdesekre is aki tud,es tapasztaltabb.
Koszonom.
Nem.mindegyik szeletnek volt. Csak mikor epp talaltam egyet,akkkr be is fejeztem az ananasz majszolast. De utana mar tudtam,hogy gondok lesznek.
Es a.kerdes nem.ez volt,de azert kossz!
Koszonom szepen.
Gyomber teat iszogatunk. Remelem jobban leszek.
Az ananász egy olyan gyümölcs amit megvétel után (többnyire) még hagyni kell pár napot az ablakpárkányon érni. Mi igen sokat eszünk,adok pár tippet.
Ha tudsz,keményet vegyél és te érleld otthon pár napig,akár egy hétig is. Ha megfordítod,az alján van egy 20 forintos rlméretű karika. Ha az ott penészes, puha vagy sárgás színű nem szabaf megvenni,többnyire már akkor nem jó.
Az érett ananásznak már lehet érezni az illatát felvágás nélkül ha megszaglászod.
Felaprításnál figyelj,hogy a széleit jól vágd le,többnyire ha már picit túlérett is meg lehet enni,csak többet kell levágni belőle.
Tuti tipp nincs rá,de a keménysége mutatja meg,hogy mennyire érett. Ha hamarabb felvágod,maximum picit savanyúbb lesz. És amúgy a hascsikarás ettőlis lehet,nem feltétlen azért mert rossz. Rettentően savas gyümölcs és ha sose szoktál enni,lehet hogy így reagált rá a szervezeted.
A nem klimaktérikus légzésű gyümölcsök légzésintenzitása folyamatosan csökken, utóérésre nem képesek. Ide tartoznak a bogyósgyümölcsűek, a csonthéjasok közül pedig a cseresznye és a meggy, egyes szerzők szerint a szilva is (Tóth–Surányi, 1980). A déligyümölcsök közül nem klimaktérikus légzésű például az ananász, a citrom és a narancs.
Én is sok napja megpucolt ananászt ettem. Fura volt az íze. Gyomor rontás és hasmenés lett a vége. Csak a hasmenés segített a hasfájáson...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!