Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Füstölt karaj mit lehet belőlle?

Füstölt karaj mit lehet belőlle?

Figyelt kérdés

Sziasztok ma vettünk füstölt karajt először de egy receptetsem találok hozzá valaki ismer párat

vagy nem tudja e valaki hogy kell e főzni ha mondgyuk szendvicsbe akarom tenni

2017. ápr. 14. 10:44
 1/10 anonim ***** válasza:
39%

Mi a fene az a füstölt karaj?

Életemben nem hallottam ilyet.

2017. ápr. 14. 10:58
 2/10 anonim ***** válasza:
49%
Érdekesen vásárolsz. Én úgy szoktam hogy meg van amit akarok csinálni és aztán veszem meg az alapanyagot.
2017. ápr. 14. 11:15
 3/10 anonim ***** válasza:
64%
Angolszalonna majdnem ugyanaz. Arról meg találsz receptet dögivel.
2017. ápr. 14. 11:15
 4/10 anonim ***** válasza:
24%
Karajt nem füstölnek. Valami mást vehettél.
2017. ápr. 14. 11:37
 5/10 anonim ***** válasza:
84%

Csak mert nekem van google-m

[link]

[link]

[link]

Vagy bármi egyéb, amihez füstölt hús kell a szendvicstől a bablevesen át s pizzáig

2017. ápr. 14. 11:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Wow, ezek nagyon jó receptek.:-) Kérdező, főzd meg, mielőtt szendvicsbe teszed. Lassan, épp csak gyöngyöző vízben, áztatás után, úgy, ahogy a sonkát szokás. Ha kihűlt, nedves konyharuhába csavarva tárold a hűtőben, a karaj még jobban ki tud száradni, mint a sonka.
2017. ápr. 14. 12:10
 7/10 anonim ***** válasza:
48%
Mindig csodálkozom, mikor valaki meglepődik Google első találatokon.
2017. ápr. 14. 12:13
 8/10 anonim ***** válasza:
60%

"Mindig csodálkozom, mikor valaki meglepődik Google első találatokon."

Ha ezt nekem írtad, Világ Esze, közlöm, hogy főztem már füstölt karajt sonka helyett is, meg más ételekbe is használtam, mivel nem szeretem a zsíros húst. Ezt a kérdést pedig eszembe se jutott volna kiírni, egyrészt, mert vannak saját receptjeim, másrészt, mivel a keresőket én is tudom használni.:-)

2017. ápr. 14. 12:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Hogy a viharba ne füstölnének. :-)

Meg kell főzni, mert ha simán csak füstölt, akkor kemény és száraz. Ha nagyon vékonyan fel tudod szeletelni, akkor pl 2 vékony szelet sajt közé berakva kiránthatod.

Készítettem olyat már, hogy virslit tekertem be vékonyra szeletelt sajttal, füstölt karajjal, majd ezt leforrázott kelkáposztalevélbe tekertem, és kirántottam.

2017. ápr. 15. 04:17
 10/10 anonim ***** válasza:
De bizony füstölnek sertéskarajt is. Elkövettem azt a hibát, hogy életemben először az éppen felnőtt lányomat küldtem el a henteshez, hogy vegyen 1,0-1,5 kg füstölt alaphúst a főtt sonkának, el is magyaráztam neki, diót, combot, esetleg tarját válasszon, mert kuka a húsokhoz - hát rásóztak egy 1,3 kg-os füstölt sertéskarajt. Megdícsértem (kínomban), milyen szép darabot hozott (tényleg szemre gyönyörű, kötözetlen hasáb volt). Tudtam, hogy esetleg csontszáraz is lehet, mire megfőzöm, ezért éjjelre beáztattam. Másnap, egy kis kóstolás után úgy tűnt, nem eléggé sózott a hús, így a főzővizet enyhén megsóztam, és hozzáadtam a klasszikusokat (babér, egész bors, egész hagyma, foghagyma-gerezdek, de most egy sárgarépa és egy petrezselyemgyökér is ment a vízbe). Amikor már-már felforrni látszott, a legkisebb takaréklángra tettem a 8L nagyfazekat, és a fedőt is levettem, mert csak így lehet a gázon elérni a gyöngyöző, szigorúan 100 fok alatti vízhőmérsékletet. Pont másfél óra elteltével beleszúrtam egy spékelőtűt, szép puha lett. A főzővízben hagytam kihűlni (min. 3-4 óra), majd a lecsepegtetés után alufóliába csavartam és be vele a hűtőszekrénybe. Isteni szaftos "sonka" lett belőle. A főzővizet nem fagyasztottam le, rögtön felhasználtam, 8 liter bableves lett belőle.
2022. ápr. 17. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!