Ha elvileg olcsóbb lett a csirkehús, akkor a pl. CBA helyben készült grillcsirke miért nem olcsóbb?
A csirkemellnél tudom, hogy ellopták a kereskedők, mert nyár óta felemelték pár száz Forinttal az árát, hogy most a régi normál nyári árra essen vissza maximum.
De a helyben készített csirke ennyi volt decemberben, mint most 2017 januárban.
Nem lényeges, mert nyilván forintban minimális a különbség, de érdekel, hogy milyen csirkeár csökkenésről szajkóznak a propagandamédiában illetve ez a gyakorlatban hol jelenik meg?
Ez a csirkére is kihatással van?
November 15.-én elrendelték a zártan tartást, hogy csökkenjen a szabadban lévő madarakkal való érintkezése a baromfinak.
Ezek szerint várható pár hónap múlva, hogy megjelenik az árakban is a csökkenés?
Na akkor mégegyszer leírom: az áfacsökkentés parasztvakítás.
Annyit jelent, hogy az árú után fizetett adó mértéke csökken.
Az viszont nincs szabályozva, hogy az adott kereskedő milyen áron adja a terméket, tehát az adócsökkentés különbözetét nyugodtan utánemelheti a saját hasznának növelése reményében, jogában áll. És tudja, hogy annyiért is megveszik az emberek, hiszen korábban is megvették.
Erre gondoltam még, de nem tudtam, köszönöm.
Nem igazán érthető, hogy ez miért nem jeleneik meg a végső árban, hiszen olcsóbban kerül a nyers csirke a nyársra.
Energiaárak nem emelkedtek, fűszerárak nem emelkedtek, ugyanannyi idő alatt sül meg, stb.
Tehát akkor mi értelme a csirkeár csökkentésnek?
Gyakorlati szempontból az embereknek egy forinttal nem csökkent a csirke ára. :D Jó tudni!
Madár influenza = sok csirkét le kellett ölni, nem jött belőle pénz. = kevesebb a kínálat, nagyobb a kereslet = drágább lesz.
A sertés hús ugyan annyi, mint 1 éve, pedig azon is csökkent az áfa.
Az árak nőnek, a fizu marad.
Nem a zsemle lett drága, a pofánk lett nagy.
"Tehát akkor mi értelme a csirkeár csökkentésnek?"
Nem a csirke árát, hanem az áfáját csökkentették. Ezzel nem azoknak kedvez a kormány, akiket megcélzott a propagandájával (kiskeresetűek, átlagemberek), hanem a nagyvállalatoknak, kereskedőknek, húsiparnak (+ vendéglátóipar, stb.), akiknek ezentúl több bevételük lesz mert az áfa különbözetét saját haszonként veszik be.
Erre komolyan nem jött még rá a magyar népesség nagyrésze? szomorú.
Erre nem a magyar embereknek kell rájönnie, hanem a kormánynak, a minisztériumnak és az ellenőrző szerveknek.
Legalább is elsődlegesen.
Az emberek nyilván el tudják dönteni, hogy mennyiért vették egy hónapja és mennyiért veszik most, de beleszólni nem tudnak, maximum 4 évenként, hogy mókusvakítás helyett akkor más hozzon döntéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!