Amerikai termék lejárati szavatosságát Európában megvéve (dd/mm/yyyy) vagy (mm/dd/yyyy) formátumban találom?
konkrétabban: Heinz ketchup fogalmam sincs, hogy lejárt e.
Lejárati szavatosság: 01-03-2017
Ma van: 2017.jan.11.
Ugyanígy vagyok egy MAGYAR sajttal. AGYRÉM ez a dátumozgatás!!
Megnéztem az 1kg-os Heinz ketchupomon és lemosódott pedig egy hete vettem.
Szerintem ez március 1.
De nincs semmi baja a ketchupnak pár héttel a lejárat után sem.
Általában nap, hónap, év szokott lenni a dátumozás. Fordítva jelzik ugyan is.
Tehát a lejárat 2017. 03. 01. Azaz 2017 március 1.
01-03-2017
Kérdező,szerinted az hol logikus,hogy hó-nap-év? A 2017 határozza meg,hogy honnan nézed,tehát vagy év-hó-nap vagy nap-hó-év.
Persze hogy nem logikus, ahogy semmi sem, amit az amerikaiak kitalálnak. (Lásd az amerikai mértékegységeket)
Ettől függetlenül még felmerülhet bennem a kérdés, hogy amerikai termékre amerikai dátumozás szerint tüntették-e fel a szavatosságot... Egyáltalán nem egyértelmű
Köszönöm a válaszokat! Európai formátum szerint veszem akkor figyelembe.
magyar: év, hónap, nap
európai: nap, hónap, év
amerikai: hónap, nap, év
Legjobb tudomásom szerint az egyértelműség érdekében EU-ban forgalomba hozott összes terméken a nap/hónap/év formátumot kell alkalmazni - illetve a termék jellegétől függően elegendő a hónap/év vagy csak az év megjelölése is, de ez a sorrenden ugye nem változtat.
A fentiek szerint az adott termék 2017. március 1-jéig őrzi meg a minőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!