Ha nem sózod meg nyilván nem sok... de ez sok mindentől függ, vegyük például az olasz ízesített tésztákat... ja és nem árt megfőzni sem.. meg persze az sem mindegy hol élsz, ugyanis Erdélyben például a tészta az a sütemény, aminek általában van íze. :D :D
Amúgy meg köszi, jót nevettem hála Neked. XD A troll kérdések a legjobbak :P
Köszönöm a válaszodat. És szerinted a főzés során veszti el az ízét, vagy már az elején direkt úgy állítják össze, hogy a sós, és édes ízek kioltsák egymást?
A süteményt nálunk is hívják tésztának (Csongrád megye), de azok is ugyanazon az elven működnek, mint a száraz társaik, nem? Tehát eleinte nincs ízük, hanem csak a hozzáadott anyagok fejtik ki a hatásukat.
És ezen a vonalon tovább haladva, mit gondolsz a víznek hozzáadott anyagok nélkül van-e íze?
Sehol se csak a száraztésztában merül ki a "tészta".
Nézegesd: [link]
Amúgy édes és sós nem oltja ki egymást. Víznek pedig a benne oldott ásványi anyagok, sók... adják az "ízét", ami természetesen előfordul benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!