Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha valaki háznál vág és árul...

Kisgazda 17 kérdése:

Ha valaki háznál vág és árul ahoz mi kell?

Figyelt kérdés
ha háznál vág saját állományból sertés és azt árulja. akkor ahoz mijen helység és felszerelés kell meg mijen engedély? húst kolbászt stb minden a mi sertés ?
2017. jan. 3. 13:11
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%
ahoz nem kell semijen engedéj, csak egy kis merészség.
2017. jan. 3. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
0%
Éles kés.
2017. jan. 3. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 A kérdező kommentje:
de hogy lehesen is mongyuk hirdetni meg néha piacra vinni
2017. jan. 3. 15:46
 4/19 anonim ***** válasza:
56%

Őstermelői igazolvány,

Anélkül is viheted piacra, helyi lapban adhatsz fel hirdetést, stb. Helység: disznóól, füstölő, konyha, udvar. Felszerelés: nagykés, vödör, rendfa, húsdaráló, vágódeszka, sokkoló egyebek. Számodra egy magyar nyelvtanár és némi falusi tökösség. Menj el egy disznóvágásra, mindent megtanulhatsz. Tankönyvből nem tudsz disznót vágni.

2017. jan. 3. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:

ahhoz, sertést,milyen,ami,lehessen, mondjuk

Helyesírás 1-es

2017. jan. 3. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:

Őstermelői, és nem árt egy hentespapír sem. Valami szakmai tapasztalat kell hozzá és kellő feszerelés amivel megölöd a disznót és szakszerűen tiszta körülmények között fel tudod dolgozni.


Van olyan aki házhoz megy levágni, pl hentes. Aztán vagy ott marad feldolgozni, vagy csak megölni megy oda. Nagy pénzt ne várj az ilyesmitől.

2017. jan. 3. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:

Ha őstermelő vagy, akkor őstermelői igazolvány kell és NÉBIH-engedély.


Ha kisvállalkozó vagy, akkor a szokásos vállalkozói papírok, de ekkor az ANTSZ-től kell engedélyt kérni, amely a az EU-s HACCP feltételek szerint működik, sokkal szigorúbb, mint a NÉBIH.


Teljesen papír nélkül feldolgozott élelmiszeripari terméket nem szabad árulni. (Más kérdés, hogy azért szoktak.)

2017. jan. 3. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 A kérdező kommentje:
jó de azt hogy a hús minősége milyen azt nem kell igazolni vagy valami
2017. jan. 3. 18:04
 9/19 anonim ***** válasza:

Őstermelőként csak eu engedéllyel rendelkező vágóhídon vágott sertés húsát árulhatod, és dolgozhatod fel, akár otthon. Piacra a nyers hús nem vihető, és fagyasztani tilos. Ehhez kell egy engedélyes vágóhíd (itt elvégzik a hősvizsgálatot is), kell a Nébih engedélye a feldolgozásra, illetve az értékesítésre, kell állományigazolás a területi hatósági állatorvostól. Ha ez mind megvan, akkor a székhelyed és 40 km-es körzetében terítheted a húst és húskészítményt a végső fogyasztónak, kisker. egységnek, vendéglátó egységnek.

Jogszabály:

[link]

Útmutató:

vedegylet.hu/doc/zomeben.pdf

2017. jan. 3. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
hős=hús
2017. jan. 3. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!