Jó még a sajt, ha 1 napja nem volt hűtőben? Megvettem és a táskában maradt.
Ha arra gondolok, hogy egy _jó_ sajtot hónapokig érlelnek, akkor nem hiszem, hogy egy nap alatt bármi baja lenne.
Egyébként én ki szoktam venni a sajtot a hűtőből fogyasztás előtt egy-két órával, mert csak szobahőmérsékleten adja ki az ízét.
Utolsó, ez nem olyan, amit hónapokig érkelnek, hanem a sima közértes trapista.
Nem szabadna vele kockáztatni. Nálunk egy fél napot kint maradt (nem nyáron) és gyomorrontást kaptunk tőle. A sajt az amivel nagyon kell vigyázni. Én széthánytam egy osztálykirándulást is, mert romlott volt a rántott sajt.
Itt nagyon sokan elég téves választ adtatok.
Ha a kérdező azon aggódik, hogy kint hagyta, akkor nyilván az nem 'igazi' sajt. És azokat is bontatlanul, megfelelő körülmények között érlelik, és megbontva már nem úgy áll el. (mint ahogy SEMELYIK étel sem, csak addig tartós, ameddig nem bontod meg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!