Lehet bajom, ha megeszem a darált húst ennyi idő után? A fagyasztó nem fagyasztott.
Egy élelmiszert egészen pontosan addig lehet romlás nélkül tárolni, amíg meg nem romlik.
Egész nyugodtan röhögj ki bárkit aki határozott időpontokat mond, mert a teljes hozzá nem értését bizonyítja.
(Már csak azért is, mert mondjuk egy darált csirke hús úgy nagyjából tized annyira bírja, mint egy darált marha hús.)
Egy hús megromlásának a legelső jele a szaga. Összetéveszthetetlen.
Ha nem volt hányingert keltően büdös, akkor a kockázat egész pontosan 0.0 %.
Amit már csak azért is kétlek, mert a legkiválóbb marha burgereket simán érlelik akár darálva is vagy 10 napig.
Jó étvágyat! :)
Nagy.
4 napos darálthús, csak hűtőben, ráadásul bezacskózva szinte biztosan romlott.
Semmilyen darált húst nem érlelnek, főleg nem 10 napig, mert baromi gyorsan romlik, főleg nejlonzacskóban, ahogy a piacon venni lehet.
Jó fosást.
1. A jó tatárhoz bizony érlelik a bélszínt, ráadásul nyersen fogyasztják. Igaz, nem nejlonzacskóban érlelik.
2. 200°C-on fél-egy órát sütve, ha a belseje is átsül rendesen, nincs az a kórokozó, amelyik életben marad. Lehet büdös, de fosást nem okoz, az biztos.
Csak összehasonlításként mondom: 30-40 évvel ezelőtt az injekciós tűket, műtéti eszközöket 100°C-on főzték harminc percig, vagy 105-110°C-on 20 percig, és utána steril volt.
Ahogy a klasszikus mondja:
"Ide orvosi papírok nem kellenek, a tények magukért beszélnek! " :DD
Ennyit az okoskodók szakértelméről... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!