Miért tartósabbak hűtve az ételek mint szobahőmérsékleten és meddig áll el pl. egy húsleves a fagyasztóban?
Figyelt kérdés
2016. ápr. 6. 01:04
1/3 anonim válasza:
Alacsony hőmérsékleten a baktériumok lassabban mozognak.
2/3 szaszaa11 válasza:
Konkrétan a baktériumok teljesen megfagynak, ha fagyasztóban tárolunk valamit. Így pl. egy levest, ha időben lefagyasztunk, szinte bármeddig eláll. Ha sokkolóval fagyasztod, akkor végképp. De fontos, hogy a fagyasztóból való kivétel után hőkezeld az ételt, tehát legalább 90 fokon melegítsd kb. negyed óráig. Ezen a hőfokon a baktériumok jelentős része elpusztul. Ezért van, hogy a vendéglátásban is 6 órán keresztül készentartható az étel, amennyiben 60 fokon tartjuk, és 3 óra után újra hőkezeljük.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. ápr. 6. 14:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!