Miből van a majonéz light? Hogy érik el a kívánt állagot?
*** a tejföl az meg zero lehet 0 % zsírtartalommal. A nyálkás amire Te gondolsz az szerintem a nyers tojás lehet. Káposztán fix nem termelnek semmit ami belekerül a majonézbe.
Nagyüzemben még nyers tojás sem nagyon, mivel tojásport használnak.
Csak a neve majonéz, de semmi köze a valódi majonézhez. Én is mindig magam készítem a majonézt, tojássárgájából és kevés olajból. Egyszer véletlenül vettem mustár helyett =
( egyforma a flakonjuk), és ki is dobtam. Tejföl és valami egyéb adalék, sűrítő anyag volt benne.
Elsőre azt írtam volna, hogy cukormentes. Mert minden termék ami light jelzőt kap az általában a cukormentességét jelenti a terméknél, hogy energiaszegény.
Megnéztem a Tesco oldalán, hogy mi van benne és a light majonézeknél is ír cukrot az összetevőknél. Szóval, akkor biztos, hogy nem cukormentes.
De.
Akkor lehet energiaszegény.
Belinkelem ide a termékeket, nézd meg, olvasd el őket, aztán állapítsd meg te, hogy mi a kettő között a különbség.
1. Light: [link]
1. Nem light: [link]
2. Light: [link]
2. Nem light: [link]
Jópofák ezek a táblázatok. Megtudjuk belőle, hogy a majonéz 6, illetve 14 százalék zsírt tartalmaz, ezen kívül még 1-1 % fehérjét és szénhidrátot, 3-5% sót. Most már csak az lenne a kérdésem, hogy miből van a maradék 80%? Nem zsír, nem fehérje, nem szénhidrát. Ha tippelnem kéne, a vízre tippelnék, némi "állományjavítóval", guárral, xantánnal felturbózva.
Ezért írtam, hogy ami light, azaz nem tojássárgájából és olajból van, az nem majonéz. Egyébként a "normál" majonéz sem abból van, a táblázat szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!