Növényi tejek, lisztek hogy készülnek?
A kókusz, mandula, gesztenye,rizs,kukorica és hasonló lisztekhez, csak ledaràljàk őket? Akkor a kókuszliszt pl.igazàból csak nagyon finomra őrölt kókusz?
A tejeknél pl.mandlàt àztatnak vízbe és az lesz a mandulatej??
Első! Mindenki tudja, hogy a növényi tejnek nincs köze a tejhez. Viszont jó alternatíva azoknak, akik nem tudnak vagy akarnak tejet inni.
Amúgy igen kérdező, úgy készülnek ahogy leírtad illetve első leírta.
+ még ott van a tejfa is meg a kutyatejfélék
első, igen, így készülnek, de tejnek csúfolt valami?
nekem speciel sokkal jobban ízlenek a növényi tejek, nem igazán szeretem a rendeset..
Szerintem klasszisokkal jobb a kókusztej, mint az igazi s én habos zsíros friss tejeket ittam, néha melegen. Jó, de a kókusztej jobban esik és finomabbnak tartom. Persze ez ízlés dolga. A növényi tejnedveket is rég tejnek nevezik, így végülis ez nem is olyan rossz szó rá. Persze nem simán tej, de növényi tej, nincs ezzel gond.
A liszteket zsírtalanítják. Néha ugyan a lisztté őrölt olajos magvakat is lisztnek nevezik, hisz szemcsemérete alapján az, de amit maglisztként árulnak, az zsírtalanított (de találkoztam már kókuszrosttal is mind kókuszreszelék, mind kókuszliszt fedőnéven, míg kókuszrostként soha. ez azért gond, hisz félrevezetik az embert).
miért is lettem lepontozva?
a tejfa íze és színe is a tehéntejhez hasonlít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!