A málnás saláta receptem, hogy hangzik?
Most kaptam egy ihletet, hogy készítsek salátát, de nem akármilyet! :)
Málnás saláta: Kis műanyag dobozba beleöntök egy kis ecetet majd hozzá kristálycukrot és összekeverem. Az alaplé megvan oké, ezután fagyasztott málnát gondoltam bele(kedvencem, jó sokat..gondolkodtam a majonézen, de nem hinném, hogy ízletes lesz, de ez még várhat. Kevéske salátakeverék(nem szeretem annyira magát a salit, így lehet nem rakok bele)Öntök rá egy kis ezersziget öntet saláta dressinget amit majd elkészítek hozzá...díszítem egy két babérlevéllel és még valami kéne hozzá...(ötlletek jöhetnek.
És kb így hangzik ez a kis "ihlet" mellé persze egy kis hangulatvarázsló mécsest meggyújtok.
Este gondoltam elfogyasztani.
Csak a méecsestől kicsit félek, mert még nem gyújtottam, de nagyon szép lenne.
Attól félek amúgy, hogy egy kis szellő bejön és kigyullad valami vagy meglököm(ettől nem annyira tartok :)).
És mellé még világítana a mini hold lámpám.
Mit gondoltok erről a kis ötleről, vagy valaki csinált már hasonlót?
Jó magam: Lány és majdnem 20, de elmúlt 18. ;)
Szeretem az ilyen kis regénybe illő pillanatokat egymagamban.
Ó és mennek majd a zöld hüvelykujjak. ;) :D :)
Előre is köszönöm!!!
:)Bocsika a regényért...mint mondtam, regénybe illő :D.
Elveszett bennem egy költő talán? :D
Lesz még néhány ilyen ötletem. :)
A salátaöntetek vízből, cukorból, ecetből, olajból készülnek. De nem hiszem, hogy a málna jó lenne vele, főleg, ha még babérlevelet is teszel hozzá. Sőt! A fagyasztott málna sok levet is enged kiolvadás közben.
A málna és a majonéz még talán ehető lenne.
Nekem nem tetszik. A gyümölcs jó a salátába (legalábbis az enyémbe), de általában almát vagy most gránátalmát alkalmazom. Azért a málna is működhet, elvégre málnaecetek is vannak. Viszont ezersziget meg babérlevél meg minden más, ezzel már nem hangzik jól, s ha nem teszel bele egy csomó zöldséget, az elég fura saláta lesz (jó, létezik gyümölcssaláta is, bár az teljesen más)...
Viszont az, hogy egy étel ízre OK-e, merőben a fogyasztó ízlésén múlik, egyesek nem sokat adnak arra, hogy összeillőek-e az alapanyagok, bejön nekik az is, ami elvileg nem működhet...
Cukrot nem használnék, csak balzsamecetet, ezt azért megjegyzem. Az jó kis komplex cucc (legalábbis az enyém, sötét balzsamecet, mazsolás meg mit tudom én, de rém finom), én a salátámba azt teszek öntet helyett (zsír is van benne, mert némelyik zöldséget zsírban sütöm, szerintem csodás).
Ecetes dresszing + majonéz + ezersziget minek? Vagy egyiket, vagy másikat használd, két dresszinget/öntetet sem érdemes összekutyulni, hármat meg végképp nem. Ezerszigetet eleve kilőném, valahogy a málna a hagymával, fokhagymával és csemege uborkával nekem nem áll össze. Majonéz talán, de inkább az ecetes dresszing passzolna hozzá, főleg ha vagy málna-, vagy balzsamecetet használsz. Babérlevéllel sem díszíteném, íze, aromája nem passzol a málnával, a szárított babér meg nem is olyan szép, hogy érdemes lenne vele dekorálni.
Ha mindenképp ki akarod próbálni, inkább így csinálnám: alulra tenném a salátakeveréket, rá a málnát (lehet, hogy jobb lenne kiolvasztva, és kicsit lecsorgatva, bár úgy nem lesz túl gusztusos, de legalább nem áztat el mindent a leve), és a tetejére önteném a dresszinget.
A mécses elég biztonságos, nem borul könnyen, és ha nincs éghető anyag a közvetlen közelében, akkor nem gyullad ki semmi. Lehetőleg ne a függöny alá tedd, és ne hagyd magára egy percre sem.
Imádom ezt a kérdést! Kedvenc mondatom: "Lány és majdnem 20, de elmúlt 18. ;)" Vagyis 19.
Egyébként nem tetszik, valószínűleg nem ízlene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!