Jön pár haverom kajálni, fő slágerterméknek a csirkeszárnyat gondoltam, hogyan készítenétek el?
a jó ropogósra,esetleg pikánsra,fűszeresre, grill és ilyen vonalon készült ételeket szeretik mind,arra gondoltam ,hogy buffalo csirkeszárnyat készítenék.
(amerikai ,chilis,paprikáns,pikáns csirkeszárny) Kis parázskrumplival, és valami fokhagymás tejfölös mártogatóssal.
Egy meccsre jövünk össze.
És hát,kis sörözéshez üres gyomor nem dukálhat,ez ilyen félkézzel ehető,másikkal iható kaja,kis mártogatóssal,hogy ne legyen olyan száraz a kaja (p.krumpli és csirke),.
Mit gondoltok?
ebből 4 kiló van itthon,és már kb muszáj szabadulni tőle,mert 7 kiló a fagyasztóban ,és több nem fér be.
Munkahelyre is hordom.
Lehet sütőben is frankón fűszeresen grillezve, ropogósan. Lehetne rántani is nagy szemű morzsába forgatni hogy az is ropogjon. Illetve hozzá nekem a steak burgonya jobban menne, vagy sima sült. Azt is befűszerezni. És akkor mehetne hozzá tejfölös illetve valami paradicsomos chilis cucc választás gyanánt.
Ha kész mond a címet ott vagyok. 😉
Nekem a fokhagymás a kedvencem .
A csirkeszárnyakat izületeknél elvágom,/a szárnyvégekből levest főzök/ sózom , alufóliával bélelt tepsibe teszem, kevés olajjal meglocsolom, és rengeteg fokhagymát teszek köré amit nem tisztítok meg csak gerezdjeire szedem. A tepsit letakarom alufóliával, 180 fokon kb 40 percig sütöm leveszem a fóliát és kb 15 perc alatt pirosra sütöm.
BBQ pác. Csirkeszárnyra és combra vagy oldalasra.
. BBQ Mártás
Hozzávalók
2 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evő kanál mustár
4 evő kanál barna cukor
1dl sör (barna)
2 evő kanál worcesterchire szósz
5dl kechap
1evő kanál apróra vágott chilli vagy Erős Pista ( ha csipősre szeretnénk)
A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45perc ig. főzzük.
Sült húsokhoz önálló mártásként és pácolásra alkalmas. a pácban minimum 1napot Max 4 napot állhat hús.. . Ha nem faszenes grillen sütjük. Fólia alatt sütjük a húsokat ha megpuhultak akkor grill fokozaton szép pirosra sütjük a tepsiben. Félidőben érdemes a maradék páccal átkenni a húsokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!