Milyen íze van az Abált szalonnának? Finom?
Ízlés dolga. Én imádom, de azért, mert gyerekkoromban minden évben vágtunk disznót és az akkor készült friss, fokhagymás abált szalonnának nincs párja. Mondjuk nem egy könnyű kaja, de néha belefér.
A gond az, hogy ilyet boltban nem lehet kapni.
Nagyon finom, általában toka szalonnából készítik, de lehet húsosabb szalonnából is. Fokhagymás sós vízben kell megfőzni, majd kihűteni alaposan, és akkor vastagon bepaprikázni, jóféle házi pirospaprikával. Mi még a hidegen fogyasztáskor is préselünk rá friss fokhagymát, kitűnő vacsoraétel, friss , puha kenyérrel, csalamádéval.
Csécsi szalonna néven is ismert.
persze disznóvágáskor az abalében főzték meg, így talán még ízletesebb. A lényeg, hogy jól ki legyen fagyasztva (nem fagyasztóban ), hogy könnyen lehessen vágni.Szinte úgy lehet vágni, mint a vajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!