Ugye az élelmiszermoly nem tudja átrágni magát a gyári
zacskón?
Figyelt kérdés
Jó ideje küzdök velük,már nem egy é.moly csapdát állítottam...de hát mindig volt valami a spejzban ami ugyan fel volt bontva, de visszakereve/csavarva volt a szája és gumival levolt zárva...de hát ugye ezeknek nem akadály.
Most viszont egy gyári bontatlan zsemlemorzsában volt "bepókhálósodva" a cucc. Ezek a zárt zacskót is átrágják? Vagy mutáns faj tenyészik nálam? Mert akkor inkább rájuk gyújtom a spejzt mintsem egyesével döbbenjek rá, hogy oda a 20kg tészta, rizs meg minden!
2016. okt. 3. 17:27
1/8 anonim válasza:
Lehet, hogy lyukas volt a zacsko valahol. Fagyassz le mindent vagy ket hetre, ami ott van a spajzban, es takarits ki. Ablakra tegyel szunyoghalot.
2016. okt. 3. 17:43
2/8 anonim válasza:
A malomipari termékek nem steril körülmények között készülnek és a késztermék sem kerül sterilizálásra. A molylepkék a gyártás során rakják le petéiket a félkész- vagy késztermékekbe, tehát ezért benne maradnak az áruban. Ott kikelnek a lárvák, fejlődnek, bebábozódnak majd kikelnek. A nyitott zacskókba legfeljebb petézés céljából mennek be a lepkék, de ami lepkéket találsz, azok tulajdonképpen a zacskókból bebábozódás céljából kimászott lárvákból keltek ki. A lárvák általában a polcok alsó felére, rejtett zugokba, esetenként a konyha/kamra mennyezetére tapasztják a lárvaburkot és ott kelnek ki a lepkék. Egyébként meg legfeljebb egyéni undor kérdése az egész, mert semmiféle egészségügyi problémát nem okoznak. Rendszeresen takarítani kell a polcok alsó felét is, valamint megfelelő módon lehet "sterilizálni" bizonyos félkész termékeket. Ha bírja, akkor pl hőkezelni kell sütőben, meg lehet próbálni a mikrohullámú sütőben való kezelést és esetenként a mélyfagyasztó alkalmazását is.
2016. okt. 3. 18:22
3/8 anonim válasza:
Át tudja rágni magát a nejlonzacskón, celofánon is. Mindent alaposan át kell nézni, mert bárhol, polcon, zacskón is lehet bebábozódva. Esetleg az élelmiszereket tarts üvegben, vagy műanyag dobozban.
2016. okt. 3. 20:16
4/8 anonim válasza:
MInden ilyen élelmiszert zárt fém üveg vagy müanyag dobozban kell tartani.
A moly át tudja rágni magát mindenféle zacskón, legyen az papír, müanyag vagy textil.
2016. okt. 4. 07:34
5/8 A kérdező kommentje:
Délelőtt kipakoltam mindent....a rizs és tésztafélék mennek a fagyasztóba egy kis sokkra, ami meg megpókhálósodott vagy kukac volt benne, ment a szemétbe.
Összeszedtem pár kukacot a falról (4db), olvastam,hogy a plafon -meleg- felé veszik az irányt,hogy betudjanak bábozódni. Egyet valóban láttam is,de nem értem el még leverni se...lepke csapda üzemel valamint van egy pár kaszáspókom is...az egyik ép vígan nyalogatott egy fogságba esett kukacot...úgyhogy ők is besegítenek.
2016. okt. 4. 11:39
6/8 anonim válasza:
De bizony át tudja lyukasztani a zacskókat.
Mindent kidobni ami zacskóban van, ecetes ruhával áttörölni a polcokat, és vegyél feromon tatalmú csapdát, mikor visszapakolsz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!