A brokkoli pár nap alatt mindig bepenészedik, besárgul. Hűtőben is és kint is. Hogyan tudnám tovább eltartani? Fedjem le valamivel, ne érje napfény? Esetleg fagyasztóban?
Figyelt kérdés
2016. szept. 2. 12:59
2/5 A kérdező kommentje:
Azt csinálom, csak sok van belőle.
2016. szept. 2. 13:30
3/5 anonim válasza:
Én a fölösleget rózsákra bontva lefagyasztom, és még fagyosan kezdem el késöbb elkészíteni, így ugyanolyan ízü, mint fagyasztás nélkül.
4/5 anonim válasza:
Blansírozva le lehet fagyasztani.
A rózsáira szedett brokkolit forró vízbe tenni,amikor a víz újra felforr(1-2 perc) szűrőkanállal kiszedni, lecsepegtetni, azonnal jeges vízbe tenni. Ezután újra leszűrni tálcán szétterítve szikkadni hagyni.
Ezt nem azért kell csinálni ,hogy megfőjjon,hanem azért hogy megőrizze a minőségét.
5/5 anonim válasza:
Blansirozás nélkül is ugyanolyan jó, és nem kell vele órákig vacakolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!