Lehet kapni meg spargat? Meddig van a szezonja? Mit szoktatok belole csinalni?
Lehet, most van a szezonja, májusban. Kicsit későn érkeztek, úgyhogy remélem, most tovább lesznek.
A fehéret nem szeretem. A zöldet szoktuk enni sülve, párolva sonkával, sajttal, más zöldségekkel. Vagy köretnek sült húsokhoz.
Én is a zöldet szeretem, vajon párolva köretnek, vagy kis 4-5 szálat összefogva, baconba tekerve, reszeltsajttal megsütve szoktam készíteni.
Ja és még lehet kapni szinte mindenhol.A gazdaboltos válaszolót, a humoráért értékelem :)
A zöldet szeretem, mi nem pucoljuk. Viszont a fás részt ki lehet úgy szűrni, hogy megfogod a spárgát két oldalt, elkezded hajlítani. Ahol törik az a felső része ehető, az alsó fás.
Eddig párolva ettem, krémlevesnek megfőzve, pizzán (kicsit meg kell párolni előtte), rakott krumpliban ( [link] lasagnában (ez egy angol recept volt, kell a rétegezéshez besamel vagy ricotta, borssal, fokhagymával, fenyőmaggal összeturmixolt nyers spenót, paradicsomszeletek, sajt, nyers zöldspárga és maga a lasagna tészta.)
Én sem hámozom a zöldet, de a végét kb 2 centire levágom, illetve, amíg érzem, hogy nem szálkás/fás.Persze erre már vásárláskor is figyelek, hogy friss legyen, és minél kevesebbet kelljen kidobni.
Csak alaposan megmosom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!