Lekvár lefagyasztása?
Szereztem egy különleges lekvárt, de felbontás után sajnos csak 2-3 napig áll el hűtőben.
Nem vettem nagy üveggel, de a férjem egyáltalán nem eszik ilyesmit, így tartok tőle, nem fogyna el ennyi idő alatt.
Talán kár is lenne csak úgy felfalni :D
Vajon ha a mélyhűtőben tartalékolok belőle, nagyon megváltozik az állaga?
NEm tudom, milyen lekvár az, ami nem áll el csak pár anpig a hüzöben.
Egy normális hütés (és tartósítószer) nélkül is eláll szobahömérsékleten akár hónapokig is anélkül, hogy baja lenne.
A lekvárkészítést ugyanis éppen azért találták ki, hoyg a gyümölcsöt sokáig lehessen tárolni megromlás nélkül.
Ettöl függetlenül a lekvárt is lehet fagyasztani, ha netán az állaga változna kiolvasztás után, akkor melegítsd/forrald fel, kihülés után megint olyan lesz, mint eredetileg.
Köszönöm a válaszokat, akkor nyugodtan fagyasztom le :)
A lekvár tárolásával nincs baj, egészen míg nem bontjuk fel, de miután levegővel érintkezett, romlani kezd.
Ez gyakorlatilag csak gyümölcsből készült, sem cukor, sem semmi más nem került bele, alacsony hőfokon főzték, hogy megőrizze a gyümölcsök vitamintartalmát.
Ahogy kikerül az üveg steril környezetéből, ugyanúgy romlani kezd, mint bármelyik felbontott "konzerv".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!