Mennyire hizlal a natur tofu? Mennyit lehet belöle megenni egyszerre? Hogy eszitek, mivel ízesítitek?
A húsokhoz képest sovány nagyon, 70 kcal kb. 100g ehhez képest a csirkemell pl 110-120.
Mennyiség / 100 g
Kalória (kcal) 76
Lipidek 4,8 g
Koleszterin 0 mg
Nátrium 7 mg
Kálium 121 mg
Szénhidrát 1,9 g
Rost 0,3 g
Fehérje 8 g
A-vitamin 85 IU Kalcium 350 mg
Vas 5,4 mg D-vitamin 0 IU
B6-vitamin 0 mg B12-vitamin 0 µg
Magnézium 30 mg
Ellenben rostokban szegény - nem tesz jót így az emésztésnek. Zsírszegény, fehérjedús, sok vasat, kálciumot és a vitamint tartalmaz ez pozitívum.
Én leggyakrabban szezámmagos bundában eszem vagy miso levesben natúran. Pácolni szójaszósz fokhagyma szezámolaj és gyömbér keverékében szoktam de sok lehetőség van. Egyszerre én max 200-250 grammot tudok elfogyasztani, nagyon laktat.
Nem hizlal, kifejezetten zsírszegény, de sok benne a fehérje.
Édesítővel magában...hát, én biztos visszaköpném. Ázsiai ételekben amúgy nagyon szeretem.
Édesen is lehet enni, nyersen, kis vaníliával-citrommal is ízesítve ( + cukor/ édesítő). Ízre jó lesz, de a textúrája... Ha lereszeled, és kásába kevered, akkor finom :-) pl: kölestúró-gombóc-fa keress receptet
De nekem a kedvencem kicsit kinyomkodva, apró kockákban, olajjal- szójaszósszal, fokhagymával fűszerezve-pácolva, roppanósra sütve. Egy darab tofu (300-350 g) nálunk 4 adag. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!