Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mitől nőhet meg egy görögdinny...

Mitől nőhet meg egy görögdinnye ilyen hatalmasra?

Figyelt kérdés

Ma a Budagyöngyében 57,5(!) kg-os, kb. 70-80 cm magas és olyan fél méter széles dinnyét láttam, de több hasonló súlyú is akadt még.

Hogyan lehetnek ezek ilyen óriásiak? Gondolom, nem teljesen természetes úton. Mindenesetre érdekes volt látni :)

2016. júl. 28. 00:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Az idei időjárás kedvez a dinnyének,a sok eső és a meleg hatására tudnak ekkorára nőni ,mivel a görögdinnye 90-95%-a víz.
2016. júl. 28. 11:00
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Csakis a sok öntözéstől. De nem jellemző, hogy a termelő hagyja ekkorára megnőni, hacsak nem rekordra hajt.

Ezek már a méretüket tekintve, emberi fogyasztásra alkalmatlanok, belül csupa kása. Viszont a disznók imádják... :)Vagyis ezek inkább már takarmánydinnyék.

2016. júl. 28. 12:37
 13/13 A kérdező kommentje:
Hát szerintem is inkább dísznek voltak ott. Én is érdekesen festettem volna a Moszkva téren a metróban egy majdnem 60 kilós dinnyét egyensúlyozva :D
2016. júl. 28. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!