Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Sárga húsú görögdinnye? Mitől...

Sárga húsú görögdinnye? Mitől sárga? Milyen az íze?

Figyelt kérdés

Sárgadinnyével lett keresztezve?

Mihez hasonlít leginkább az íze?

Nagyon jól néz ki, tegnap láttam először a Tescoban, de még nem mertem megvenni.



2015. júl. 29. 08:40
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

Erdekesseg a sarga husu gorogdinnyerol:


"A görögdinnye héja természetes potencianövelő, hatása hasonlít a "kék gyémántként" ismert gyógyszeréhez.


A görögdinnye húsa és héja citrullint tartalmaz, mely nagy mennyiségben fogyasztva befolyásolja testünk enzimjeinek működését. A citrullin a szervezetben argininné alakul, amely aminosav jó hatással van a szívre, a keringési és immunrendszerre. A merevedési zavarra használt gyógyszerekhez hasonlóan segít ellazítani és kitágítani az ereket.


A kutatók most igyekeznek kitenyészteni egy olyan görögdinnyét, amelyben magasabb a citrullin koncentrációja. Ebből a fito-tápanyagból 60 százalékkal több található a héjban, mint a gyümölcshúsban. A sárga húsú fajtában található a legtöbb. Sajnos azonban igen nagy mennyiséget, akár 1-1,5 kg-ot is el kell fogyasztani ahhoz, hogy a citrullin a kívánt szintre emelje az arginin szintjét.

A citrullin úgynevezett alfa-aminosav, a vegyület neve a latin citrullusból származik, mely görögdinnyét jelent. Először 1930-ban izolálták a gyümölcsből. A citrullin-malát formában forgalmazott citrullint táplálék-kiegészítőként használják az atléták az izomfáradtság csökkentésére."


[link]

2015. júl. 29. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
22%

Wikipedia azt irja: "(A fehér és a sárga színűek elsősorban takarmánydinnyék.)"


[link]

2015. júl. 29. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 dellfil ***** válasza:
97%

Emlékszem, gyerekkoromban én szinte csak ezt a sárga belű görögdinnyét ismertem. A piacon vettük nyaranta. Akkoriban a piros belű görögdinnye volt a ritkább. Számomra az volt a különleges.

A sárga húsú - úgy emlékszem - kevésbé volt édes, de illatosabbnak zamatosabbnak tűnt.

Igen, a piros csak később szorította ki a sárga húsút.

(A hatvanas években voltam gyerek.) :)


dellfil

2015. júl. 29. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
96%

Igen! Kásásabb volt, zamatosabb volt, finomabb volt az a régi sárga húsú görögdinnye.Inkább érződött gyümölcsnek, mert amikor ettem, valóban úgy éreztem, hogy gyümölcsöt eszek.

Ezek a piros belű görögdinnyék, amik ma vannak, tele vannak vízzel, nem igazán van a dinnyének "húsa".

2015. júl. 29. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer ettem. A családba mindannyian a sütőtökhöz hasonlítottuk az ízét, de finom.
2015. aug. 1. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!