Mit jelent a teljes kiorlesu gabona kenyer?
A finom lisztböl készült kenyér jóval régebbi "találmány" Jòkai regényekben is már a "finom fehér kenyér" az, amit jónak tartottak, a "fekete" meg az olcsó, rossz minöséget jelentette.
De más osk száz éve a malmokban szétválasztották a korpár a fehér liszttöl, és külön adták oda az örletöknek. A lisztböl készítettek tésztát, sütemény, kenyeret, a korpát meg az álattartásban használták takarmßanyozásra.
Szóval nem írj hülyeségeket, a fehér lisztet nem a hábolú alatt "találták fel".
A teljes kiörlésü gabona meg annyit jelent, hogy a gabonaszemeket megörlik, de nem választják szét az egyes összetevöket, hanem mindent (lisztet, korpát) felhasználnak a kenyérkészítéshez. Így többféle vitamin meg rostanyag benne marad a lisztben és ezért - elvileg - egészségesebb, de sok embernek emésztési problémákat (felfújódás, hasgörcsök, hasmenés) okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!