Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van olyan, aki nem szeret...

Van olyan, aki nem szeret húst enni?

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy én igazából szeretem, de a tudatot sokszor nem, hogy állatot eszek. Vannak olyan húsételek amiket egyáltalán nem eszek meg pl. tyúk comb, máj, most ennyi jut eszembe. A vegetáriánusokat meg tisztelem.

Csak normális hozzászólásokat kérek.

2016. júl. 19. 15:17
 1/5 anonim ***** válasza:
76%
A vegetáriánusok.
2016. júl. 19. 15:32
 2/5 anonim válasza:
100%
En nem eszem hust. Nem allatvedelembol vagy divatbol, hanem mert nem szeretem az izet. Probalkoztam mar sok felevel, sok fele modon elkeszitve, de csak osszemocsingosodott a szamban egy nagy gombocca amit keptelen voltam lenyelni, es meg hanyingerem is lett. En hiszek abban hogy a szervezet tudja mire van szuksege, es jelez ha valamiben hianyt szenved. Semmit nem fogok magamba eroltetni, ha nem esik jol.
2016. júl. 19. 15:44
 3/5 anonim ***** válasza:
63%
Vegán vagyok, undorodom a hústól. Kiráz a hideg, ha meglátok egy szelet húst, akár csak megérzem az illatát. Régebben "szerettem" a húst, de csak azért, mert telenyomtam ketchuppal, sóval, borssal.
2016. júl. 19. 16:02
 4/5 anonim ***** válasza:
47%

Vega vagyok. A jó húst finomnak és pótolhatatlannak tartom, de a magam részéről pompásan megvagyok nélküle (a pótolhatatlan alatt azt értem, hogy nyilván semmi a világon nem hasonlít rá, nem lehet helyettesíteni), bár sok erkölcsi problémám nincs sok a megfelelően tartottal (jobb, ha nem eszi az ember, de a fő problémám az állatkínzással van, nem az állat leölésével), a bolti pedig úgyis ízetlen, akárcsak a legtöbb termelői. Gyerekkoromban ettem jóféle házi húst, tudom, milyen az, ami jó...

DE... kisgyermekkoromtól kezdve nagyon irritált, ha gyakran "kellett" húst ennem. Pl. minden vasárnap, az extrém sűrű, nagyon kikészített. Ráadásul csirke volt.

Évi párszor a legjobban ízlő minőségi húsok, ez a maximum, amit elviseltem a 2. nem vega korszakomban, de mivel erre sincs a világon semmi szükségem s elrontotta a fehérjebevitelemet, dobtam :) Amúgyis értékelem a vegaság pozitívumait, negatívumot pedig nem ismerek a saját világomban.

Úgyhogy tudok róla, hogy van nekem ízlő hús itt-ott a világban, de én nem megyek utána, felesleges, most azért az évi 1-2 alkalomért, amikor ehetnék sült káposztát vagy tükörtojást is, nem sokkal alacsonyabb élvezeti értékkel (sok ételt szeretek)? A többi húst pedig meg nem enném, hacsak nem éhezve. Úgyhogy nálam elég egyszerű az egész.

2016. júl. 19. 17:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Vegetáriánus vagyok 14 éve. Elsősorban azért, mert UTÁLOM a hús, hústermékek ízét. Mielőtt vegetáriánus lettem egy kevés csirke/pulyka melle lement esetleg, de az is csak akkor, ha muszáj volt.

Ízlés kérdése szerintem. Az is lehet, hogy én azért utáltam meg mert gyerekkoromban minden nap az volt. De a lényeg, hogy irtózom az ízétől és soha többé nem akarom fogyasztani.

Ha lelkiismeret-furdalásod van, az normális - felimsered, hogy erkölcsileg helytelen az állatok kihasználása, halomra gyilkolása. Azt már neked kell eldöntened, hogy az eszed (erkölcs, morál) erősebb-e, vagy a hasad :)

2016. júl. 19. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!