Anyám nyert tojásos tányérban tálalt nekem, ti megettétek volna?
Mindig abban a tányérban verem fel a tojást, amiből később enni fogok. Még sose lettem tőle szalmonellás. A Magyarországon forgalomban lévő tojás nem fertőzött szalmonellával, és attól, hogy 5 percig levegőn van, nem is válik azzá.
Mitől lenne az veszélyesebb, mint például a majonéz, amit szintén nyers tojásból készítek, és a hűtőszekrényben áll egy-két napot? Vagy a tiramisu, vagy a lágytojás, folyósra hagyott tükörtojás, stb, stb. Rengeteg olyan étel van, amiben nyers, vagy nem teljesen hőkezelt a tojás.
Hogy undorodsz tőle, az más kérdés, én is undorodom a tökfőzeléktől, mégsem állítom, hogy attól komoly egészségkárosodásom lehet.
Én sem ettem volna meg. Undorító a nyers tojás (mielőtt valaki beszól: semmit nem eszek meg, amiben az van). Anyukám ezt tudja és tiszteletben tartja, hogyha nála vagyok, én pedig figyelembe veszem az ő igényeit, amikor átjön. Így működik egy normális családban, nem úgy, hogy "akkor holnaptól te főzől, ha ennyire finnyás vagy". Én is az vagyok (nem finnyás, csak igényes), de anyukám szégyelné szerintem, hogy olyat főz, amit nem eszek meg.
Egyébként meddig tart max. 2 liter vízzel elmosni azt a tányért? 4 perc? És nem egy ocsmányságot tett volna a gyereke elé.
Egyébként tévhit, hogy a nyers tojás jó a hangszálaknak...
Kedves kérdező, ilyenkor kedvesen kérd meg édesanyádat, hogy tiszta tányérban adjon neked enni, mert másként taszít téged. A kommunikáció az emberi kapcsolatok alapja :)
Ha forrón lett kiszedve a tányérra a rizs, akkor az a kevés tojás ami a tányéron maradhatott simán megfőtt addigra mire eléd került, szóval a szalmonellától aligha kellett volna tartani.
Én a kutyáimnak is napi szinten főzök s ha éppen kifogytam a sertésszívből vagy egyéb belsőségekből amit mindig rizzsel szoktam nekik készíteni, akkor jön a tojásos rizs, mint átmeneti alternatíva. Ekkor megfőzöm a szokott módon a rizst és a kész, de még forró rizsre ütöm rá a friss tojást és keverem el az egészet egyben. Simán megfő az 3-4 egész tojás is a forró rizsben fél perc alatt, tapasztalat.
De hát azt írod, hogy "kitörölte". "Csak kitörölte".
Azaz nem volt nyers tojásos, ki volt törölve, papírtörölközővel vagy konyharuhával, akármivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!