Ha fehér, búzalisztből van készítve, akkor gyorsan lebomló ch van benne = hamar megéhezel utána
Ha olyan lisztből, aminek a GI %-a alacsony, akkor az a lassan lebomló ch-t tartalmazza, ami azt eredményezi, hogy később éhezel meg, ha azt eszed.
Keményítő, összetett cukor. Hogy mennyire gyors, az a liszt fajtájától függ, amit már a szerintem igaztalanul lepontozott hozzászóló is írta. Max. annyit tennék hozzá, hogy nem mindenki éhezik meg hamar a gyors szénhidráttól, ez a mennyiségen és az adott emberen is múlik. Olyannal élek, aki betol egy csomó merő gyors ch-t reggelire és 9 órán át pompásan elvan, nem éhes. Ezzel szemben nekem kvázi mindegy, gyors vagy lassú, egyik sem laktat valami jól, csak a gyorstól könnyebben kapok "cukormérgezést". Azért nem egyformák a szénhidrátok, de a kenyér mindig is azzal akart az őrületbe kergetni (nem hagytam), hogy fél kiló után is ugyanúgy éhes voltam. Ma már teljes kiőrlésű tönkölykenyerünk van, az sem tud laktatni.
Nagy általánosságban persze a lassú ch jobban s tartósabban laktat.
2-es vagyok!
Köszi 4-es!
A lisztből használom a Teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet, viszont kenyér helyett napi max. 2 db. korpás zsömle (reggelire, ebédre) és annyi tökéletesen elég!
Próbáljátok ki, persze nem mindenkinek egyformán reagál a szervezete! Nálam ez bevált, talán nektek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!