Hány napos főtt kaját eszel meg?
Akkor az ismerősöd ne menjen étterembe. Ott még az 1 hetest is megeheti... Ha nem habzik.
Én eleve úgy tárolom a húslevest, hogy csak a levet, és minden mást külön, így elég sokáig eláll. De ha már főzéskor látom, hogy ez túl sok, akkor még frissen megy a fagyóba egypár adag.
Kajától függ, hány naposan eszem meg. Amíg nem romlott.
Attól függ, hogy mi az a kaja. Nagyon is attól függ. Pl a legtöbb süteményt (kivéve, ha ilyen habos-babos és hűtőben tárolt), ami levegőn megszikkad, azt 1-2 nap után már hanyagolom (ilyen a palacsinta, pogácsa, azok már nem finomak, csak frissen).
A romlandó ételeket nem nagyon eszem meg 2-3 nap után.
Mondjuk én olyan vagyok, hogyha nem a kedvenc kajám van (bár nem vagyok válogatós), akkor nekem abból elég egyszer enni, utána nem is kívánom, és inkább eszek vajas kenyeret kolbásszal.
A leggyakoribb ennek ellenére az, hogy egész egyszerűen mindent megkóstolok. Ami nem ízlik, romlottnak tűnik, azt nem eszem meg. Ami nem tűnik romlottnak, ízlik, azt öt naposan is megeszem.
De tényleg attól függ, mi a kaja.
3-4 nap, de sosem romlik meg nálunk semmi és nem is fagyasztunk. Kisebbfajta csoda, ha nem kapjuk szét az ételt ketten aznap... A sárgaborsó és a lencse tart ki 2-3 napig, de abból én nem eszem.
Sok étel jó fagyasztva, azt mondják, de a mi fagyasztónkba nem fér semmilyen készétel. S nem unjuk meg, megesszük akkor, amikor van.
4 napnál rezeg a léc, mert kevés dolog bírja tovább. A zöldségételek hamarabb is megromlanak, amennyiben sokáig hűlnek (egy bográcsnyi cuccnak idő kell. nem piszkolok plusz egy edényt - kettőbe rakva hamarabb hűl -, hisz úgyis hamar elfogy). A rizs sem olyan vonzó 4 naposan...
Ha nem romlott az étel, akkor megeszem, akárhány napos.
Ételt nem dobok ki, csak ha romlott.
#22: Pogácsafüggő, jó-e később (anyám sokáig olyan pogácsát sütött, ami kizárólag melegen volt jó, kihűlve kővé változott. amúőgy remekül sütött-főzött, de a pogácsa... de később belejött), de a palacsintát nehéz elképzelnem nem frissen, nálam 1-2 percig létezik :D De tudom, hogy frissen jó, így ha véletlenül sok tészta lenne, nem egyszerre sütöm meg. Elméletben legalábbis. Úgyis megsütöm és megeszem mindet... Palacsintát szerintem mindennap tudnék enni.
Igen, elég nagy a szórás. Én is szeretem a változatosságot, de csak mert ugyanaz az étel felbukkan minden ebédkor és vacsorakor (2 étkezésem van naponta), még roppant változatosan ehetek, lehet másik étel, desszert, esetleg az az adott étel mással ehető... Sok étel át is alakítható másba. Mi ilyet ritkán csinálunk, de a sárgaborsófőzeléket én annyira unalmasnak tartom (bár nem én eszem), hogy másnap fasírttá konvertálom. Ez hasznos, mert esélyes, hogy reggelire is azt vitt a párom, a sok hüvelyes pedig megárt neki. Így hiába eszik 5 alkalommal sárgaborsót (minden alkalommal rizzsel), ebből 1-2 fasírt, ami sokkal érdekesebb. Már akinek, szerintem a fasírt is unalmas belőle :D
A sült padlizsánt is lehet így is, úgy is enni. Ráütni tojást, pizzafeltétnek alkalmazni, biztos van, aki tésztán eszi. Én palacsintába teszem.
Maximum két nap,ez van ,én finnyás vagyok.Mondjuk nagyon nagyon ritka,hogy nem fogy el valami ennyi idő alatt .Leves mindig elfogy,egyébként ilyen csirkecombokat meg ilyesmiket sütök,amiket bepácolok ( pácban nyersen akár egy hétig is vígan elvan,ha ellepi a zsíradék) ,és naponta sütök annyit amennyit megeszek .
Max pörkölt szokott maradni 2 napra való .
En se valogatok, 2-3 naponta fozok, igy ertelemszeruen 2-3 napig tuti elvan a hutoben az etel. Van, h nagyobb adagot fozok, es lefagyasztok belole.
Olyan szakacskonyvem van (Hargitai Gyorgy: Az en alapszakacskonyvem), amelyben minden egyes recept melle oda van irva, h hany napig, hogyan tarolhato. Altalaban 3 nap szerepel, de lattam mar negyet is vagy kettot, vagy olyat, ami csak frissen jo.
27-es vagyok: kimaradt, h en meglehetosen kis adagokat fozok, pont annyit, amennyi kell, se tobbet, se kevesebbet. Ha vmibol jem lehet keveset (pl. husleves), akkor megy a fagyasztoba belole alaplenek.
En pl. magamnak adagonkent max. 50 g tesztat vagy rizst, 150 g krumplit, 80-100 g hust keszitek (nyersen kimerve).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!