Minap előkerült a téma, hogy én még szerdán is simán megeszem a vasárnap főtt húslevest (nem savanyú, semmi baja, normálisan tárolt), és egyik ismerős mondta, h max főzés utáni másnap eszi meg még, inkább kiönti a többit, fagyasztani szerinte hülyeség, úgyse olyan az íze. Nekem ez tök fura, inkább eszem 4 napig ugyanazt a kaját, ha finom és nincs baja, mint 2 naponta főzzek..
Külföldön élek, nem hiszem, hogy relavans lenne a válaszom anyagilag.... Mindennap valami husos étel kerül az asztalra, mert a férjem azt szereti. Elég változatosan főzök, sokmindent kiprobalok -bulgur, couscous, rizsteszta, keleti receptek, jöhet minden- menüt írok egy hónapra előre. A héten volt marharagu, zoldseges-csirkes tészta, fasírt, hal, Brassói.
2016. ápr. 22. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
12/33 anonim válasza:
Nos, en elmúltam negyven és a saját otthonomban élek, utolsó. Magamra és a csaladomra főzök. A frisset szeretjük és mivel elég jól ki tudom számolni az adagokat, ritkan van maradék.
2016. ápr. 22. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
13/33 anonim válasza:
12: Én simán megeszem másnap és harmadnap is. Nem száj húzva, mert ami ízlik, az másnap is ízlik. És nem anyu hotelben, hanem otthon, saját főztöm.
De nem is értelek. Aki már nem szülőkkel lakik, az szerinted minden nap főz valamit és sose eszik a maradékból? :)
2016. ápr. 22. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
14/33 anonim válasza:
Másodnap még megeszem, néha harmadnap, de ennél többet nem vállalok.
2016. ápr. 22. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
15/33 anonim válasza:
Az nyilvánvaló, hogy ha van elég száj, akkor nem marad sok maradék, de 1-2 fős háztartásokban gond nélkül lehet enni a 4 napos koráig bármit, ami nem hiperromlandó alapanyagból készült. Az 5. is belefér az esetek 99%-ban, az orrod megmondja, ha nem.
Nem vagyok csóró, de szörnyen idegesítő az ételpazarlás. Semmi baja a 3 napos kajának, csak sokan szeretik azt hallucinálni, hogy van.
2016. ápr. 22. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
16/33 anonim válasza:
Attól is függ hogy mit. Pl. pörköltet 3, max 4 nap.
Amiben főtt krumpli van pl. krumplifőzelék, azt már 3. nap gusztustalannak tartom.
A töltött képosztát, székely káposztát 1 hétig.
2016. ápr. 22. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
17/33 A kérdező kommentje:
Na, akkor úgy látom itt is megoszlanak a vélemények.
2016. ápr. 22. 22:03
18/33 anonim válasza:
4-5 nap
2016. ápr. 22. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
19/33 anonim válasza:
" de 1-2 fős háztartásokban gond nélkül lehet enni a 4 napos koráig bármit, ami nem hiperromlandó alapanyagból készült."
De ha az ember nem szereti addig enni, akkor ne legyen már lefikázva hogy biztos finnyás kis köcsög, amiért nem eszik gyakorlatilag romlott ételt...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!