Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Diabetikus vagy a hagyományos...

Diabetikus vagy a hagyományos fagyi a jobb?

Figyelt kérdés
Kalóriatartalom és íz szempontjából kérdezem

2016. ápr. 7. 22:17
 1/3 anonim ***** válasza:
nem tudom kaloriatartalmat, de nemigen éreztem ízre különbséget.
2016. ápr. 7. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Ízre én sem éreztem semmi különbséget. Az energiatartalmáról gőzöm sincs . Én a cukrom miatt választom néha és finomnak találom.
2016. ápr. 8. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Cukrászdában dolgozom, úgyhogy azt kell mondjam, a cukormentes fagyi sem igazán cukormentes egyik helyen sem... ugyanis a professzionális fagyikhoz mindig adnak dextrózt is a jobb állag kedvéért, és az még a cukormentesben is benne van... glükóz (répacukor) lehet, h tényleg nincs benne, de a dextróz kb ugyanolyan hatású az inzulinszintre és a vércukorra.

A kalóriatartalma valószínűleg alacsonyabb, de az attól függ, milyen anyaggal helyettesítik a cukrot. A xilitnek van kalóriatartalma, bár alacsonyabb, mint a cukoré. A sztívia kalóriamentes. A fruktóz ugyanannyi kalória, mint a glükóz, de édesebb, ezért valószínűleg a fagyidba is kevesebbet raktak.

Íz szempontjából ugyanaz; nem valószínű, hogy észreveszed a differenciát. Ha igen, akkor a készítők elbénáztak vmit.

2016. máj. 12. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!