Diabetikus vagy a hagyományos fagyi a jobb?
Cukrászdában dolgozom, úgyhogy azt kell mondjam, a cukormentes fagyi sem igazán cukormentes egyik helyen sem... ugyanis a professzionális fagyikhoz mindig adnak dextrózt is a jobb állag kedvéért, és az még a cukormentesben is benne van... glükóz (répacukor) lehet, h tényleg nincs benne, de a dextróz kb ugyanolyan hatású az inzulinszintre és a vércukorra.
A kalóriatartalma valószínűleg alacsonyabb, de az attól függ, milyen anyaggal helyettesítik a cukrot. A xilitnek van kalóriatartalma, bár alacsonyabb, mint a cukoré. A sztívia kalóriamentes. A fruktóz ugyanannyi kalória, mint a glükóz, de édesebb, ezért valószínűleg a fagyidba is kevesebbet raktak.
Íz szempontjából ugyanaz; nem valószínű, hogy észreveszed a differenciát. Ha igen, akkor a készítők elbénáztak vmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!