Milyen kenyérféléket fogyasztotok? Hagyományos fehér kenyeret, vagy inkább teljes kiőrlésű, magvas, illetve rozskenyeret?



































Szénhidrátszegényen eszek, úgyhogy Ludwig Jókenyérből a teljes kiőrlésűeket, vagy Glyx kenyeret, vagy Pur Purt, illetve néha Lipóti élesztőmenteset. Ezeknek mind 40% alatti a szénhidráttartalma.
De ezekből is keveset eszek, kb 1-2 szelet naponta.
Fehér pékárut nagyon ritkán eszem, nem is hiányzik.
A legfontosabb, hogy ne legyen benne szója meg egyéb műanyag.





Általában eléggé szénhidrátszegényen eszem, úgyhogy minden gabona kizárva :) Maximum magkenyér jöhet szóba, ha valamiért mindenképpen kenyérféle kell. Vagy gofri 1 deka zabból, ha nagyon engedékeny akarok lenni, de az csak zöldségszegény napba fér.
Egyébként a félig-meddig teljes kiőrlésűek ízlenek jobban, a fehér nem. Amikor saját magam sütöttem a kenyerem, akkor is volt benne egy kis tk liszt. De ez a világ már inkább a múlté nálam, extrém kilengő napokon fordulhat csak elő.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!