Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Meg lehet ma még enni?

Zsuzsi94 kérdése:

Meg lehet ma még enni?

Figyelt kérdés
Jó reggelt! Tegnap rendeltünk kaját 18 óra után érkezett meg: krumplipüré rántott sajttal ,savanyúsággal és tartásmártással. A Pizza Express -től rendeltük. Biztonság kedvéért kérdezem meg lehet enni? Miután megérkezett hagytuk hülni egy kicsit ,de nem sokáig. Ti is rendeltetek már másnapra ételt? Tapasztalatokra is kíváncsi vagyok...:)

2016. márc. 10. 07:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha hűtőben volt éjjel, akkor semmi baja. Ha nem, akkor megsavanyodhatott több összetevő benne.
2016. márc. 10. 08:08
 2/5 anonim ***** válasza:
Mi, mindig négyszemélyes vegyes tálat rendelünk és az másnapra is elég. Hűtőben, vagy télen hideg spájzban nem romlott meg.
2016. márc. 10. 08:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Most komolyan az a kérdés, hogy a tegnapi főtt ételt meg lehet enni?

Soha életetekben nem főztetek még SEMMIT?

2016. márc. 10. 09:05
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az első írja, ha hűtőben volt tegnap óta, akkor még holnap is meg lehet enni, ha egy 23°C-os, fűtött helyiségben, akkor nem. Illetve akkor is meg lehet enni, csak félő, hogy összerottyantod magad tőle.

Egyébként amikor ételt rendelek, akkor mindig úgy csináltam, hogy csak a felét ettem meg, a másik felét eltettem másnapra, eddig még nem lett tőle bajom.

2016. márc. 10. 09:31
 5/5 anonim ***** válasza:

#3: Ez bennem is fel szokott merülni egyes kérdéseknél. De van, amikor pár óránál félnek, mikor nűlunk bográcsozás után az étel kihűlése dupla annyi idő (nem is áll el olyan jól ilyen esetekben, de nem szokott ránk romlani).

Nos, a nem sokáig hagyták hűlni rész nekem arra utal, hogy hamar hűtőbe került. Nem lehet baja, ha nem volt eleve rossz :)

Az én főtt ételeim 3 napot szoktak bírni (a rizs akár többet, bár nem marad ugyanolyan), nyilván pl. gombás ételt nem tartogatok ennyi ideig :) 1 nap az semmi.

2016. márc. 10. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!