Közétkeztetésben (ált. Isk. Menza) szerepelhet a "menüben" mákos étel?
Dehogy szerepelhet! Kapudrog!
Csak viccelek, persze, hogy lehet. Nincs rá szabály.
Szerepelhet. A mák fogyasztása nem esik semmilyen korlátozás alá.
A mák termesztését kell bejelenteni, mivel a mák gubójának nedvéből ópiumot lehet készíteni. Az érett mákszemek viszont nem tartalmaznak ópiumot (illetve csak elhanyagolható mennyiségben), ezért a mák fogyasztása, kereskedelme minden korlátozástól mentes.
A 4-es válaszát szeretném kiegészíteni, ha már szóba került, hogy a termesztését is csak bizonyos feltételek teljesülése mellett kell bejelenteni.
Kiskerti körülmények között bárki termeszthet mákot, ha az nem ér el egy adott terület nagyságot illetve, ha kimondottan erre a célra engedélyezett fajtákat veti. A tavaszi fajtának most nem jut eszembe a neve de az őszi vetésű Zeno-t nyugodtan termesztheted otthon is.
Egyébként nem látom értelmét miért ne lehetne mákos étel a közétkeztetésben. Az étkezési mák morfin tartalma a padlót veri, ettől nem fog senki beájulni ráadásul az egyik legjobb kalciumforrás amire a fejlődő szervezetnek nagy szüksége van.
Nem tudom,
DE
esti technikumba jártam és a büfében néha friss rongyos mákos kifli volt. Ha benyomtam 3-5db-ot el is aludtam a padra dőlve. Egyszerűen nem tudtam ébren maradni
Ha dióst ettem nem volt ez a hatás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!