Kefírt tehetek tejföl helyett a túróba, túrós tésztához? Mennyire más az ízük?
A kisboltban nem volt tejföl, csak kefír.
Kefírt még soha nem ettem, hasonlít az íze a tejfölhöz?
Ha túróval keverem, és úgy teszem a tésztára, az jó lesz?
meg fogom kóstolni magában.
de akkor mihez használják a kefírt?
Önmagában fogyasztják, vagy önteteket is készítenek belőle pl zöldségekre.
De végszükségben- csak a túró lazítására- nyugodtan használhatod, nincs akkora ízbeli különbség,hogy elrontsa
a túrós tésztát.
Persze rálocsolni nem ajánlanám.
fel fogom használni, ha már megvettem.
érdekes egyébként, kipróbálta már egyáltalán valaki, aki szerint nem lenne jó?
mert többen írtátok, hogy ne.
most rákerestem, és egy régebbi kérdésre meg csupa olyan válasz érkezett, hogy simán helyettesthető. és itt olyanok írnak, akik ki is próbálták:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__39..
Ha kiveszek egy csomó zsírt egy ételből, az nekem automatikusan elrontja, de nyilván mindenki számára jelentősen megváltoztatja, ehhez kipróbálnom sem kell.
Lehet, hogy neked ízleni fog, de nem lesz olyan kefírrel, mint 20%-os tejföllel, ez evidens.
Nem mindegy, hogy egy fözelékbe kever valaki tejföl helyett kefirt - ott ugyanis föként a savanykás íz a lényeges. De még ott is észrevehetö a különbség.
A túróstészta esetében viszont nem a savanykás íz a fontos - azt maga a túró biztosítja, hanem a zsírtartalom.
Kipróbálhatod, de nem lesz jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!