Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a különbség a tejföl,...

Mi a különbség a tejföl, joghurt, és a kefir között mind tejtermék de még is van különbség úgye?

Figyelt kérdés
2015. okt. 17. 17:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A tejföl pl. sokkal zsírosabb, mint a másik kettő.
2015. okt. 17. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A tejföl a tej föle, azaz a tej zsírosabb része, amit régen úgy választottak el, hogy kicsapódás után feljött a tej tetejére (a zsír könnyebb, mint a víz).

A joghurtot és a kefirt a tej beoltásával állítják elő, a különbség a kettő között az oltásra használt kultúra, ha jól emlékszem, a joghurt esetében egy baktériumtörzset, míg a kefirnél gombát használnak.

Az aludtej pedig a természetes úton keletkezett joghurt.

2015. okt. 17. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Így van, ahogy leírták. Tegyük hozzá: azért a tejfölben sok adalék is van, nemcsak tejzsír. A joghurt és kefir pedig erjesztéssel készült tejtermék, amiben a tejcukrot baktériumok vagy gombák tejsavas eresztés közben lebontják. A benne maradó tejsav baktériumok rendkívül jót tesznek a vastagbél flórájának. A sajt pedig a tej kazein nevű kicsapódott fehérjéjéből készül, szintén baktériumos erjesztéssel.
2015. okt. 17. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Nincs semmilyen adalék a tejfölben. Mégis mi lenne? Csak Tejszín meg baktérium színtenyészet.
2015. dec. 31. 04:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!