Mi a különbség a tejföl, joghurt, és a kefir között mind tejtermék de még is van különbség úgye?
Figyelt kérdés
2015. okt. 17. 17:32
1/4 anonim válasza:
A tejföl pl. sokkal zsírosabb, mint a másik kettő.
2/4 anonim válasza:
A tejföl a tej föle, azaz a tej zsírosabb része, amit régen úgy választottak el, hogy kicsapódás után feljött a tej tetejére (a zsír könnyebb, mint a víz).
A joghurtot és a kefirt a tej beoltásával állítják elő, a különbség a kettő között az oltásra használt kultúra, ha jól emlékszem, a joghurt esetében egy baktériumtörzset, míg a kefirnél gombát használnak.
Az aludtej pedig a természetes úton keletkezett joghurt.
3/4 anonim válasza:
Így van, ahogy leírták. Tegyük hozzá: azért a tejfölben sok adalék is van, nemcsak tejzsír. A joghurt és kefir pedig erjesztéssel készült tejtermék, amiben a tejcukrot baktériumok vagy gombák tejsavas eresztés közben lebontják. A benne maradó tejsav baktériumok rendkívül jót tesznek a vastagbél flórájának. A sajt pedig a tej kazein nevű kicsapódott fehérjéjéből készül, szintén baktériumos erjesztéssel.
4/4 anonim válasza:
Nincs semmilyen adalék a tejfölben. Mégis mi lenne? Csak Tejszín meg baktérium színtenyészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!