Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A savanyúkáposztába mindenképp...

A savanyúkáposztába mindenképpen kell tejföl?

Figyelt kérdés
Vagyis amikor már majdnem kész, meg lehet-e oldani tejföllel való besűrítés nélkül?
2015. jún. 4. 21:22
 1/10 anonim ***** válasza:
23%
Hát én székelykáposztát illetve torosat szoktam belőle főzni. A székelyhez habarás kell, a toroshoz pedig rántás.
2015. jún. 4. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen ételt készítesz belőle.

Ha csak nyersen eszed, savanyúként, akkor kimondottan nem passzol hozzá a tejföl. Merthogy a savanyú káposzta önmagában nem főtt étel, csak készítenek belőle sokféle főtt ételt (székely káposzta, rakott káposzta, töltött káposzta, hamis töltött káposzta, káposztaleves, stb...).

Van olyan étel (pl.: rakott káposzta), ahol rá kell sütni.

Van olyan (pl.: székely káposzta, hamis töltött káposzta), ahol csak tálaláskor rakod rá a tejfölt, ezeknél ki lehet hagyni.

Káposztaleveshez egyáltalán nem kell.


FONTOS: Ha laktózérzékenység miatt akarod kihagyni a tejfölt, tudjad, hogy lehet kapni laktózmentes tejfölt is.

(Pici laktóz ebben is van, de elég kevés ahhoz, hogy a laktózérzékenyek többsége is fogyaszthatja.)

2015. jún. 4. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

A savanyúkáposzából sokféle étel készíthető, közöttük olyanok is, amelyekbe nem szokás tejfölt tenni, és olyanok is, amelyekbe igen... de nem kötelező.

A toroskáposzta tejföl nélkül teljes, a töltött káposztát, székelykáposztát készítik tejföl nélkül, és tejfölösen, de sok helyen szokás hogy tejfölös öntetet adnak hozzá, így aki tejfölösen szereti, meglocsolja az öntettel...

2015. jún. 5. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 zolidobos ***** válasza:
100%
Nálunk mindkettő (a töltött is, meg a székely is) gyenge rántással készül, a tejföl pedig opció mellé, külön. Nekem is vannak tejfölös, és tejföl nélküli "időszakaim"..
2015. jún. 5. 05:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 4-es hozzászólóval.

Közönséges paprikás rántást készítek!

A tejfölt az asztalra teszem, és akinek kell, majd a tányérjába rak belőle!!!

2015. jún. 5. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi! Én egy nagyon amatőr férfi vagyok (mármint főzésben)(válás után )... Szóval arra a verzióra gondoltam, amikor sertéspörköltre ráöntök savanyúkáposztát, és a végén van a lisztes tejföllel való feleresztés. Szerintem , nem vagyok laktózérzékeny, és nagyon jóízűen megeszem (pontosabban bezabálom) - és a legtöbbször "meghajt" (bocs').
2015. jún. 5. 09:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Ez esetben, ha már:

- kezdő szakács, ráadásul férfi (bocsi!) :)))

- húsos káposzta,


akkor nem ezt a megoldást választanám, hanem inkább egy maréknyi mosott rizst főznék bele, akkor az sűrűsít is rajta annyit, amit kell, és kiadósabb is lenne!

A tejfölt pedig csak a tányérba!!


Az általad elgondolt módszerrel még gyakorlott háziasszonyoknál is előfordul, hogy csomós lesz, csomós marad, és akkor már nem igazán tetszik...


Ezt a módszert gyakorold az olcsó gyümölcs-leveseknél, most jön a szezon. = Kicsit sós vízben megfőtt a bele készített gyümölcs, (alma, birsalma, barack esetén kell bele egy pár szem szegfűszeg + kevéske őrölt fahéj is!). Ezzel a tejfölös-lisztes habarással, állandó kevergetés közben besűríted, utána még ha kell egy pici cukor és kész a gyümölcs-leves!

2015. jún. 5. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Egyébként azért hajt meg, mert savanyú a káposzta.


Amikor kibontottad, először tedd az egészet (mosogató fölött!!) tészta-szűrőbe, akkor a leve nem fog szétfolyni. Egy kicsit csap alatt hideg vízzel mosd át. Csak egy kicsit forgasd át a szűrőben!!! a túlzott savasságát kimostad, nem fog meghajtani!

2015. jún. 5. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Valóban lehet a savanyú káposztától is, hogy hajt. Ha tejföl nélküli változatban is hajt, akkor valószínűleg erről van szó.

De ha csak tejfölös változatban, vagy a tejföl egyébként (káposzta nélkül is) meghajt; akkor mégis csak (egy enyhe) laktózérzékenységre kell gyanakodni.

2015. jún. 5. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi nagyon!!! Én amúgy a tejfölt (is) nagyon szeretem (meg sajna mindent), szoktam is tejfölt enni különféle variációkban, probléma nélkül. Én arra gyanakszom, hogy a hagymás pörkölt (a káposztában) plusz tejföl ami valahogy nem jó nekem.
2015. jún. 5. 10:21

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!