Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Melyik édesítőszert ajánlanáto...

Melyik édesítőszert ajánlanátok? Melyik vált be?

Figyelt kérdés
Árra nem vagyok érzékeny, jelenleg arra sem, ha nem egészséges, mivel a túlsúly miatti szívroham sem egészséges... szóval mit használjak cukor helyett, amíg ledobok (jó)pár kilót? Nem sütni, hanem mondjuk ilyen miniadag nasikhoz, amikor mondjuk 1-2 evőkanál cukrot tennék.
2016. jan. 26. 20:56
 1/6 anonim ***** válasza:

Én lustaságból használok édesítőt, mert amikor kávéba, vagy hasonló dolgoknál kevergetnem kéne a cukrot míg elolvad, az idegesítő, főleg, hogy a csésze alján úgyis ott marad némi cukor.

A lidl-be szoktam venni, folyékony édesítőt, asszem 299 forint.

Cologran van ráírva.

2016. jan. 26. 21:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi. És akkor használod rendszeresen, de nem híztál tőle, ugye?
2016. jan. 26. 21:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Xilit - finomabb, de szénhidrátosabb, bár mennyiség kérdése, hogy ez gond-e. A cukor szénhidráttartalmának elvileg a 40%-át tartalmazza, ha csak a felszívódót nézzük, de már olvastam olyat, hogy ez emberfüggő is.

A fogaknak jót tesz, a vércukorszintet alig dobja meg, kellemes szőlőcukorízű.

Eleinte, illetve nagyobb mennyiségben van, akit meghajt.

Eritrit - az íze mindössze édes, de nem finom, mint a xilit. Azért én elvagyok vele. Szinte semmi kalóriatartalma, a fogakat se rontja...

Találkoztam már olyannal, aki rossz ízűnek tartotta, bár ez nem tipikus.

Ha bírod a sokunk szerint brutális, de sokakat nem zavaró mellékízét, akkor a stevia is jó lehet.

2016. jan. 26. 23:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A mesterséges édesítőszereket kerülném a helyedben, ezek szimplán mérgek (aszpartám, aceszulfám-K, nátrium-ciklamát). Szerintem a Cologran is ezeket (vagy ezek valamelyikét) tartalmazza. Én sztíviát (steviát) használok, méghozzá por alakban, de lehet folyadékot is kapni.
2016. jan. 27. 00:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Steeviat használok, mert az természetes eredetű. Tescoban és Auchanban vettem eddig. Kb 500 ft egy tubussal, viszont kevés is elég belőle. A mesterséges cuccokat én inkább hanyagolom, a xilittől hasmenést kapunk, az eritritnek borzasztó mellékíze van.
2016. jan. 27. 09:59
 6/6 anonim ***** válasza:

Ó, a második ember aki szerint az eritritnek mellékíze van. Szerintem semmi íze nincs a világon, csak édes. De a steviából a világból ki lehetne kergetni, 300-szorosan keverbe eritrittel vagy xilittel már elviselem, alatt iszonyat, bármibe teszem.

Szóval ez erősen egyénfüggő, egyébként az édesítő képesség is. Van egy elvi édesítő képesség, de az emberek nem feltétlenül így érzik, pl. egy időben a négyszeres steviás xilit a páromnak jó, ha duplán volt édes a simához képest. De a méz sem mindenkinek egyformán édes a cukorhoz képest (nekem pl. sokkal kevésbé, nem egy picit kevésbé, ahogy az összetétele miatt illene).

2016. jan. 27. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!