Melyik édesítőszert ajánlanátok? Melyik vált be?
Én lustaságból használok édesítőt, mert amikor kávéba, vagy hasonló dolgoknál kevergetnem kéne a cukrot míg elolvad, az idegesítő, főleg, hogy a csésze alján úgyis ott marad némi cukor.
A lidl-be szoktam venni, folyékony édesítőt, asszem 299 forint.
Cologran van ráírva.
Xilit - finomabb, de szénhidrátosabb, bár mennyiség kérdése, hogy ez gond-e. A cukor szénhidráttartalmának elvileg a 40%-át tartalmazza, ha csak a felszívódót nézzük, de már olvastam olyat, hogy ez emberfüggő is.
A fogaknak jót tesz, a vércukorszintet alig dobja meg, kellemes szőlőcukorízű.
Eleinte, illetve nagyobb mennyiségben van, akit meghajt.
Eritrit - az íze mindössze édes, de nem finom, mint a xilit. Azért én elvagyok vele. Szinte semmi kalóriatartalma, a fogakat se rontja...
Találkoztam már olyannal, aki rossz ízűnek tartotta, bár ez nem tipikus.
Ha bírod a sokunk szerint brutális, de sokakat nem zavaró mellékízét, akkor a stevia is jó lehet.
Ó, a második ember aki szerint az eritritnek mellékíze van. Szerintem semmi íze nincs a világon, csak édes. De a steviából a világból ki lehetne kergetni, 300-szorosan keverbe eritrittel vagy xilittel már elviselem, alatt iszonyat, bármibe teszem.
Szóval ez erősen egyénfüggő, egyébként az édesítő képesség is. Van egy elvi édesítő képesség, de az emberek nem feltétlenül így érzik, pl. egy időben a négyszeres steviás xilit a páromnak jó, ha duplán volt édes a simához képest. De a méz sem mindenkinek egyformán édes a cukorhoz képest (nekem pl. sokkal kevésbé, nem egy picit kevésbé, ahogy az összetétele miatt illene).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!