A házi sajt hizlal?
A kalóriatöbblet hizlal.
A zsírdús, szénhidrátszegény cuccok igen jók fogyásra összetételük alapján, de a mérték azért számít (s a többi étel is, amit mellette eszünk, szénhidrátokkal pl. már nem annyira jó ez). A sajtot túl gyorsan tudom enni, zsíros, de nem laktat olyan jól, úgyhogy nálam az óvatosan kezelendő kategóriába tartozik, az olajos magvakkal együtt. De ha nagyobb lenne a (rugalmas) kalóriakeretem vagy jobban laktatna, akkor remek "fogyókúrás" étel is lehetne számomra. De így a tojás az, ami szintén igen zsíros és fehérjedús :)
Minden hízlal, amit megeszünk, ellensúlyozni csak mozgással leadott kalóriákkal lehet.
A sajt nem éppen a fogyókúrás eledelek közé tartozik, bár vannak un. sovány sajtok, de azok meg olyan íztelenek, hogy kár megenni, mert egy csipetnyi élvezetet sem nyújt.
Hiába, a zsír mindenben az ízvivő anyag, ezért ajánlatos még a legszigorúbban vett zöldségalapú diétákban is némi olivaolaj használata.
Persze bűnözni mindig lehet egy kicsit :D
A sok zsírral még nincs baj, azzal remekül lehet fogyni, alacsony szénhidrátbevitel mellett. Ez sok embernek segíti az egész napos jóllakottságot kalóriadeficit mellett s az inzulint is segít alacsonyabban tartani.
A sovány sajt létjogosultságát személy szerint nem ismerem el, én normálisra gondoltam, amilyen egy érlelt jóféle sajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!