Angol recept, elakadtam?
Jól beszélek angolul, de a gasztronómiai szókincsem a jelek szerint szegényes. Az összetevők egy részénél tippelem, hogy nálunk nem is kapható. Ilyen esetben abban kérnék segítséget, hogy mivel helyettesítsem őket?
8 eggs, lightly beaten
1 pound sweet potatoes, peeled and finely shredded
1 cup thinly sliced cremini mushrooms
½ cup thinly sliced scallions
¼ cup almond flour
1 teaspoon Smoky Seasoning (recipe below)
3 cloves garlic, minced and divided
6 tablespoons extra-virgin olive oil
½ teaspoon crushed red pepper
1 x 5- to 6-ounce package fresh baby spinach
Lemon wedges
Majd utána:
¼ cup smoked paprika
4 teaspoons dried orange peel
2 teaspoons garlic powder
1 teaspoon onion powder
1 teaspoon ground cloves
1 teaspoon dried basil
Amivel megakadtam: cremini mushroom az milyen gomba?
Scallion, red pepper (én még pirosat nem láttam itthon). A lemond wedges nem tudom, hogy mi.
Alatta a "smoked paprika" - létezik ilyen Magyarországon?
A garlic és onion powder... ha simán beleteszem, nem por alakban, akkor abból vajon mennyi kell?
Szótárprogramokkal ki lehet könnyen keresgélni.
Scallion - zöldhagyma
lemon wedge - citrom szelet
red pepper - sima pirospaprika [link] ilyen állagban
a cremini gomba meg crimini gomba, a portobello (csiperke) kisebb verziója
fokhagymaport (garlic) mindenhol kapni a hagymapor sem ritkaság
Köszönöm!
A por állag feltétlen muszáj? Ha lehet, szívesebben csinálnám friss alapanyagból.
Füstölt paprikáról még nem hallottam itt, hol lehet kapni? Vagy tudok valahogyan itthon készíteni? (és náluk a paprika melyik fajtát takarja...ami nálunk kaliforniai néven fut?)
Hű, Kérdező, ez így elég jól hangzik!
Cremini mushroom az nálam barna csiperke szokott lenni.
A crushed red pepper az paprika pehely néven fut magyarul.
"Füstölt paprikáról még nem hallottam itt, hol lehet kapni?"
Ööö... én legutóbb kézművespiacon láttam kistermelőnél. De megnézném rendes piacon, bioboltokban és jól felszerelt fűszereseknél is.
Vagy ha máshogy nem megy, itt tudsz rendelni: [link]
"A por állag feltétlen muszáj? Ha lehet, szívesebben csinálnám friss alapanyagból."
Az attól függ, hogy mit akarsz. Ugye ez leír neked egy nagy adag Smokey Seasoning receptet, amiből majd neked csak 1 teáskanálnyit kell használnod.
Ha meg szeretnéd csinálni az egész adag fűszerkeveréket, akkor használd a porokat, mert ugye úgy lesz tárolható. Előny: pontos lesz a recepted Hátrány: lesz egy nagy adag füstös fűszerkeveréked, amit majd fel kell használnod.
Ha friss hagymákat használsz, akkor nem lesz tárolható a fűszerkeverék, meg kell próbálnod arányosan lecsökkenteni a hozzávalókat, ami vagy sikerül vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!