Kaják terén eléggé tradicionális vagyok, nagyon nehezen szokom meg a más, új ízt. Hogyan szokjak hozzá az egészségesebb alapanyagokból készült kajákhoz?
Az étkezésen ne változtass, max annyiban, hogy egyél több növényit, pl káposztát stb- főzelékeket.
A mozgásmennyiséget fokozd inkább!
Szerintem ne egyél olyat, amit nem szeretsz. Egyél normális ételeket és kész, a hagyományos és az egészséges miért is zárná ki egymást? Írod a zöldségeket, na az pl. teljesen OK, nem tudom, te miből meríted a fehérjét hús helyett, én tojásból. Tojás, zöldség, olajos mag - jóllakom vele, egyszerű, meg minden. Persze nekem könnyű, nem igénylem a sok szénhidrátot (a sok édességet is csak az ízlelőbimbóim :D).
A kókuszzsírral semmi bajom, klasszisokkal jobb íze van számomra, mint a napraforgóolajnak (nem szeretem a napraforgóízt), de alapvetően elég jellegtelen, hogyan érzed ki egy ételből, amiben alig van?
A régi ízekhez ragaszkodás nagy akadály lehet. Nekem azért nem, mert egy csomó kedvencem megmaradt, de bizonyos ételek eltűntek és semmi nem tudja helyettesíteni őket, hisz más az íz. Ilyen pl. a krumpli (amivel semmi bajom, nem tartom egészségtelennek, de nekem jobb a ketogén diéta, amibe nem fér bele. nem hiányzik, de azért évtizedekig a kedvencem volt, jellegzetes íze van), de a tejfölre sem hasonlít semmi más, akárki akármitis mond. Egyes ételek mentek, mások jöttek :) Bizonyos ételekhez kár ragaszkodnunk, ha normálisan nem akarjuk enni, máshogy pedig nem jön be. Koncentrálj másfélékre, amik jók az általad jónak tekintett alapanyagokból...
A gluténmentes nekem nem különös, a rizs elég tradicionális dolog, s a rizsliszt abból van. A párom sokat használja, sütit készít belőle (vízzel és mazsolával, más nincs benne), ami semmi másra nem hasonlít, de neki tetszik.
Lehet, hogy neked a középút a jó: sokat koncentrálsz az egészséges, de teljesen normális ételekre, s ha vágysz valami hagyományos gluténes vagy akármilyen ételre, eszel egy kis olyat. Ez nem mindent vagy semmit játék, hogy ha nem szakítasz a régi kedvenceiddel, akkor nem lehetsz közel sem egészséges...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!