Miért hypózzák a húsokat a boltokban?
NEm hypózzák, hanem védögázas (nitrogén) csomagolásban vannak, és ennek van hasonló szaga. Ez arra jó, hogy ilyen közegben nem tudnak a baktériumok elszaporodni a hús felületén és ezért nem romlik meg túl hamar.
Ha kiveszed a csomagolasból, pár perc alatt elillan a szag.
A tőkehúst és a csomagolt húst sem hipózzák. Eleve ellentmond minden szabálynak és méreg lenne.
A hentesek nagyon sokszor mosnak kezet, esetleg a kézmosó illatát érezheted. (nem minden húseladó használ fólia kesztyűt).
A védőgázast pedig nem a hentes adja, hanem magad választod ki, és annak valóban pár perc alatt elillan az érdekes illata felbontás után.
nem dobozosra gondolok, hanem kimért husira.
ma a tescoban vettünk húst és persze ott beleteszik a zacsiba és ők ráragasztják az árkód matricát hogy ne bontsd ki.
itthon éreztem hogy klóros szaga volt a husinak.
mindnek.
a tálcás húsnak nem, az valóban védőgázas volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!