Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Lefagyaszthatom a parmai sonkat?

Lefagyaszthatom a parmai sonkat?

Figyelt kérdés
18 honapig erlelt, szeletelt, iszonyatosan draga. A ferjem imadja, de hirtelen el kellett utaznia. Felek, hogy megromlik, most a hutoben van. Atdobhatom a fagyasztoba?
2015. nov. 22. 17:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%
Ennyi erővel ki is dobhatod, mert élvezhetetlen lesz.
2015. nov. 22. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
33%

át, de felesleges


amúgy meg edd meg!

2015. nov. 22. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
30%
Senki sem tilthatja meg neked, hogy lefagyaszd, ugyanakkor siman tonkremegy ha fagyasztod.
2015. nov. 22. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem szeretem sajnos, nagyon budos nekem. Annyira sajnalom kidobni... Mit csinaljak, hogy kibirja meg par napig? :(
2015. nov. 22. 18:09
 5/11 anonim ***** válasza:
75%
Semmi baja nem lesz, nem kell lefagyasztani.
2015. nov. 22. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
71%
Ha kibírta azt a 18 hónapot, pár napig talán még el lesz... :)
2015. nov. 22. 18:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
85%

Ez egy szárítással tartósított hús, nem romlik meg.

Tedd szalvétába, utána pedig zárható dobozba.

Ez azért kell, hogy ne is penészedjen, meg ne is száradjon ki túlzottan.

De ha belefér némi kompromisszum a minőségbe, akkor simán le is fagyaszthatod.

Nem lesz olyan rettentően rossz.

A fagyasztás pont azért árt, mert a kötött víz fagyásakor sérül a sejtszerkezet.

Egy szárított húsnál pont a víz az, ami hiányzik így pont abból van kevés, ami roncsol.

2015. nov. 22. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
82%

...Ja, hogy pár nap? :)

Hát azért 100%, hogy fölösleges fagyasztani.

Papírtörlőbe vagy szalvétába hajtogasd, utána nejlon zacskó, folpack, vagy kis műanyag doboz.

2015. nov. 22. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
53%

Par napig siman elvan magaban is, hutes nelkul. Nem tul meleg, szaraz helyen erdemes tarolni.

(A nem tul meleg lenyeges.)

Ez a fajta sonka elvan a kamraban is.

2015. nov. 22. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
73%

Pár napig papírban a spájzban is eláll minden gond nélkül.

keress a neten valami jó kis receptet, amihez magadnak is felhasználhatod. (olasz receptek )

2015. nov. 22. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!