Mennyi élelmiszer van otthon nálatok elraktározva (kamrában, spájzban)?
kb 3 hónapnyi cucc
ha lenne több hely több lenne
Szerintem nem sok.
1 üveg olívaolaj, 1 kiló teljes kiőrlésű liszt, 1 kiló barnacukor, 2-3 csomag különböző olasz tészták, 2 csomag rizs, 2,5 kg krumpli és 1 kiló vöröshagyma, 1 csomag paradicsompüré, 2-3 csomag tartós habtejszín, 1-1 csomag gersli, lencse, quinoa.
A fagyasztó általában üres, maximum jégkrém van benne, vagy ha valamiből túl sokat veszünk. Most pl. egy fél kiló spenót és ugyanennyi brokkoli van elrakva.
Egyébként mindent frissen szeretek venni, és a fent említett dolgokból sem halmozok fel soha többet 1-1 kilónál/liternél.
Néhány hónapig tuti nem éheznénk, persze morc lennék, amikor az elején elfogynak a zöldségek és pár hét után a tojás (most pl. 220 db van itthon)... Minimális zöldségem lenne csak, mivel van egy csomó magom, tudok csíráztatni, ha kell.
Gyümölcs simán van hónapokra, mert nemrég vettünk egy csomó almát, de sok befőtt és fagyasztott gyümölcs is van, nekem igazából ez többévi adagnak is megteszi, a páromnak már nem :D 5 kiló mazsolánk is van.
Rizs és krumpli is csak 1-2 hónapra van (a rizs kilósan is olcsó, egy zsák krumpli pedig még épp nem romlink ránk), ezeket szinte csak a párom eszi.
Olajos magból van sok, ma hoztunk 10 kilót a nem kevés itthonihoz.
Zsírból, vajból csak pár kiló van, de a tojás és olajos mag készlet mellett azért jó ideig kibírnám e téren.
Azért van készletünk, mert elfér, nem romlik meg, pár dolog olcsóbb 5 kilós kiszerelésben (lenmag, kókuszreszelék) s el is fogy elég hamar. Nincs a közelben bolt, pláne olyan, ahol vásárolunk is (a falusi Coopot eléggé hanyagoljuk, úgyis járunk a megyeszékhelyen), a webshopból rendelteket pedig 15 kiló fölött ingyen kihozzák, de szükségünk is van annyira 2 havonta, még most is, hogy kókuszzsírt már nem onnan rendelünk.
Amúgyis szeretem, ha van étel itthon.
De nem állítom, hogy gond, ha valaki máshogy csinálja, főleg, ha más az étrendje, több romlandó ételt használ és naponta jár boltba, nem 1-2 hetente (plusz néha zöldségestől valami sürgősebb).
Fagyasztóládám nekem sincs, a pici fagyasztórekesz pedig tele van gyümölccsel s zöldséggel. Még jó, hogy szinte sosem eszünk húst, az nem férne. Ahogy a tojás sem fér a hűtőbe a zöldségektől, igaz, nem is tudom, miért akarnám berakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!