Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyi élelmiszer van otthon...

Mennyi élelmiszer van otthon nálatok elraktározva (kamrában, spájzban)?

Figyelt kérdés
Nálam maximum csak annyi étel van ,ami egy hétre elegendő.1 olaj,1 liszt,1 cukor,meg egy só ami tartós.Nincs semmiből se tartalékom,vagy felhalmozás.Igaz fagyasztóládám sincs.Jó ez az elv amit követek,vagy jobban jár az ember ha felhalmozza az élelmiszert.Ti hogy csináljátok ?
2015. nov. 14. 11:00
 1/8 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem vagy pénz és hely szűkében, akkor megéri felhalmozni, mert sokszor kedvezőbb a termékek darabára, ha többet veszel belőle.
2015. nov. 14. 11:06
 2/8 Bob the builder ***** válasza:
64%

kb 3 hónapnyi cucc

ha lenne több hely több lenne

2015. nov. 14. 11:23
 3/8 anonim ***** válasza:
52%
Nálunk annyi étel van itthon, hogy fél évre elég lenne az egész családnak (3 fő). Három fagyasztószekrényünk van, disznót, marhát, nyulat szoktunk vágni, a férjem horgászik, így hal is van benne, plusz 2 fiók erdei gomba, 1 fiók kecskesajt. Házi lecsók, lekvárok, savanyúságok, ruszli a kamra polcain. Lisztből, cukorból, sóból mindig egyszerre nagy mennyiséget veszünk. Vidéken ez így praktikus, akinek állatai vannak meg kertje. Amikor Pesten éltem akkor nem halmoztam fel, csak olyanból vettem meg többet, ami épp akciós volt.
2015. nov. 14. 11:25
 4/8 anonim ***** válasza:
15%
Ha 2-3 hónapig nem mennék boltba se halnék éhen
2015. nov. 14. 11:47
 5/8 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem nem sok.

1 üveg olívaolaj, 1 kiló teljes kiőrlésű liszt, 1 kiló barnacukor, 2-3 csomag különböző olasz tészták, 2 csomag rizs, 2,5 kg krumpli és 1 kiló vöröshagyma, 1 csomag paradicsompüré, 2-3 csomag tartós habtejszín, 1-1 csomag gersli, lencse, quinoa.

A fagyasztó általában üres, maximum jégkrém van benne, vagy ha valamiből túl sokat veszünk. Most pl. egy fél kiló spenót és ugyanennyi brokkoli van elrakva.

Egyébként mindent frissen szeretek venni, és a fent említett dolgokból sem halmozok fel soha többet 1-1 kilónál/liternél.

2015. nov. 14. 12:33
 6/8 anonim ***** válasza:
19%
Alap dolgokból, szárazáruból akár három hónapra elegendő (liszt, olaj, rizs, tészta) - de kb csak két heti normális kaját tudnék kihozni belőle, mert hozzávalók (zöldségek, gyümölcsök) alig vannak itthon, azt minden héten frissen vesszük. (Húst, tejterméket alig eszünk. z csak akkor van itthon, ha rögtön felhasználom.)
2015. nov. 14. 14:21
 7/8 anonim ***** válasza:
27%
Hát azért ez attól is függ, hányan éltek együtt. Kérdező, ha egyedül vagy, nyilván más az alap készleted, mint pl. nálunk, egy ötfős családnál. Mi mindent "kartonszám" (vagy legalábbis nagy mennyiségben) veszünk - pl. a tejet, a lisztet, a cukrot, a tojást stb. Mindenből több van itthon, ugyanis sosem veszünk egyszerre csak egyet. Ritkán van nagybevásárlás, de akkor elég alapos. Most a spejzban pl. olyan dolgok vannak az eddig felsoroltakon kívül, mint a borsó, kukorica, ketchup, mustár, majonéz, melegszendvicskrém, májkrém, citromlé, olaj. Teli csomag hagyma, krumpli. Hűtőben van több csomag felvágott, több doboz vaj, több doboz savanyúság, 3-4 féle zöldség... mélyhűtőben többféle hús. 2-3 csomag toast kenyér is mindig van itthon, és általában friss kenyér / zsemle is. Ha most nem tudnánk vásárolni egy ideig, szerintem 3 hétig simán elkajálnánk abból, ami van.
2015. nov. 14. 20:22
 8/8 anonim ***** válasza:
46%

Néhány hónapig tuti nem éheznénk, persze morc lennék, amikor az elején elfogynak a zöldségek és pár hét után a tojás (most pl. 220 db van itthon)... Minimális zöldségem lenne csak, mivel van egy csomó magom, tudok csíráztatni, ha kell.

Gyümölcs simán van hónapokra, mert nemrég vettünk egy csomó almát, de sok befőtt és fagyasztott gyümölcs is van, nekem igazából ez többévi adagnak is megteszi, a páromnak már nem :D 5 kiló mazsolánk is van.

Rizs és krumpli is csak 1-2 hónapra van (a rizs kilósan is olcsó, egy zsák krumpli pedig még épp nem romlink ránk), ezeket szinte csak a párom eszi.

Olajos magból van sok, ma hoztunk 10 kilót a nem kevés itthonihoz.

Zsírból, vajból csak pár kiló van, de a tojás és olajos mag készlet mellett azért jó ideig kibírnám e téren.

Azért van készletünk, mert elfér, nem romlik meg, pár dolog olcsóbb 5 kilós kiszerelésben (lenmag, kókuszreszelék) s el is fogy elég hamar. Nincs a közelben bolt, pláne olyan, ahol vásárolunk is (a falusi Coopot eléggé hanyagoljuk, úgyis járunk a megyeszékhelyen), a webshopból rendelteket pedig 15 kiló fölött ingyen kihozzák, de szükségünk is van annyira 2 havonta, még most is, hogy kókuszzsírt már nem onnan rendelünk.

Amúgyis szeretem, ha van étel itthon.

De nem állítom, hogy gond, ha valaki máshogy csinálja, főleg, ha más az étrendje, több romlandó ételt használ és naponta jár boltba, nem 1-2 hetente (plusz néha zöldségestől valami sürgősebb).

Fagyasztóládám nekem sincs, a pici fagyasztórekesz pedig tele van gyümölccsel s zöldséggel. Még jó, hogy szinte sosem eszünk húst, az nem férne. Ahogy a tojás sem fér a hűtőbe a zöldségektől, igaz, nem is tudom, miért akarnám berakni.

2015. nov. 14. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!