Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Romlott lehet a hús?

Romlott lehet a hús?

Figyelt kérdés
Csütörtökön vettem csirkemellet 1 kg és mai napig a hűtőben állt (2 napot), nem a fagyasztóban, felbontatlanul..a színével nincs baj csak olyan picit édeskés a szaga..elromolhatott?
2015. nov. 1. 12:14
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Ha nem masnapra veszem a hust akk ink mindig beteszem a fagyasztoba, az a biztos.
2015. nov. 1. 12:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Én is szoktam 2-3 napig hűtőben tárolni csirkemellet pl, de még sosem lett baja.

Szaga se volt soha.

Szerintem mosd meg, és ha utána is érzed, akkor kuka.

Boltban is van szaga a húsnak, ott is mossák minden nap-biztos forrásból tudom.

2015. nov. 1. 12:22
 3/6 anonim ***** válasza:

El nem romolhatott, mert elromlani gépek, szerkezetek szoktak. Legfeljebb megromolhatott - az viszont elképzelhető.

Az, hogy nálad meddig állt a hűtőben egy dolog - az meg, hogy a boltban mióta állt egy másik.

2015. nov. 1. 12:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha zacskóban volt, lehet szaga. Mosd meg forró vízben, többször, nézd a színét is. Ha így is büdös, és gyanús a színe, inkább dobd ki.
2015. nov. 1. 12:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Abból következtetve, hogy azt írod bontatlanul volt, gondolom előre csomagolt. Azt pedig nem biztos, hogy aznap rakták ki, tehát megvan az esélye, hogy mára már megromlott. Viszont az előre csomagolt húsoknak mindig van egy érdekes szaga a védőgáztól, tehát nem merném biztosra mondani azt sem, hogy megromlott.
2015. nov. 1. 13:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha előrecsomagolt, akkor nézd meg a csomagoláson a dátumot. Én hozzá szoktam adni egy napot, de nekem nincsenek averzióim. Mosd le, használhatsz a lemosáshoz enyhén ecetes vizet is, hentesek is úgy szokták, aztán alaposan süsd át. Nem lesz tőle semmi baj.
2015. nov. 1. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!