Most akkor ez a hús romlott vagy még jó?
Tehát (friss) disznó húsról van szó, szombaton vettem.
A felülete enyhén sötét színű volt, illetve volt egy elég fura szaga, nem teljesen dög szag.
A felülete nyálkás is volt meg nem is, nem tudtam eldönteni pontosan.
Pörköltet akarok belőle csinálni, elkezdtem csinálni, az a fura szag megmaradt (nem olyan erős), csak aor érzem, ha beleszagolok a "gőzbe".
Megcsináltam egy trükköt, itt olvastam.
" Főzőpróba, 99%-os hatékonyságú.
megveszed a legkisebb kapható egységet a húsból, majd egy bögrényi vizet fölteszel főni.Mikor forr kb. 2 deka(vastag cafat, -nagy falat)nyers húst teszel bele, és 2 percig főződ.Utána gyorsan! kiveszed, falapon kettévágod, és az ELSŐ párára "rászagolsz".
Minden illat szag és romlási bűz érezhető, már a nyálkásodás előtt 12 órával hatékony.
Ha nem tetszik a szaga, ne vegyél, ne egyél belőle, bár igaz hogy a főzés, az enyhén romlott húst még megmenti, mindenkinek gusztusa szerint...
A csirke hűtőben max 2 napig áll el, 20 fokon meg 1 napig.
"
Amikor megvágtam nem volt rossz szaga, sőt teljesen eltűnt az a fura szag.
Nem tudom, hogy megmerjem-e enni, mivel terhes vagyok, illetve nem szeretném, hogy ételmérgezést kapjunk.
Várom a mihamarabbi ötleteket.
Fiatalasszony, a szombaton vett friss hús szerdán már nem az! Főleg, ha már szaga is van és nyálkás.
Nagyon nem szabad kockáztatni egy ételmérgezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!