Milyen élelmiszerket (konzerveket) lehet tárolni hosszútávon? Melyik a legolcsóbb módszer ami változatos is?
Miért nem raksz el értelmes ételeket és nem szemetet hosszútávra??
Liszt, száraztészták, rizs, zöldség/gyümölcskonzervek/fagyasztott zöldségek/gyümölcsök, tartós tej, tartós tejszín, szárított gomba, fűszerek,élesztőpor, paradicsomszósz, szárazbab, magvak pl. dió, mogyoró, stb... és máris lehet értelmes ételeket főzni! Kolbász vagy sonka sokáig eltartható szintén.
Amit nem ajánlanék azok az olcsó hal-és húskonzervek, ezekkel csak felesleges szemetet viszel be a szervezetedbe.
De azért van, hogy megedd... Azért van SOK, hogy ne fald fel véges időn belül.
Én aztán igazán tudok enni, de tudod, ha van itthon 30 kg vegyes olajos mag, azt nem vágom be hipphopp :D Maximum a pörkölt kesura kell vigyáznom, az túl jó s abból nincs sok :D
Szokott lenni pár kiló kókuszzsír és rizs, sőt hüvelyesek is. Ezek remekül elállnak.
Milyen célból, és mennyi időre akarsz tartalékolni?
Egyébként minden konzervet lehet hosszú távon tárolni, legolcsóbb viszont ha saját magad rakod el, például nyáron 200 forintból kijön két üveg lecsó, hagyma, rizs, szalonna, kolbász meg szintén tartós élelmiszer, a bolti natúr lecsót 500, a rizses lecsó konzervet meg 1200 Ft/kg áron adják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!