Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogy tudják így felvizezni a...

Hogy tudják így felvizezni a húst?

Figyelt kérdés

Általában hentesnél veszem a csirke húst de most úgy alakult hogy a spar húspubjából vettem.

Sütéskor vagy kb. 3-4 deci fizet kiengedett magából 600 g csirkemellfilé.

A hentesnél vett csirkehús is kienged egy kis vizet de ilyen sokat nem.



2015. okt. 18. 12:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Lol ne viccelj már, akkor a felénél is kisebbre zsugorodott volna, olyan meg az életben nincs. Vizezni a sört szokás, nem a húst.
2015. okt. 18. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor mért engedett ki ennyi vizet?
2015. okt. 18. 13:33
 3/7 anonim ***** válasza:
25%
múltkor láttam két hete ismeretterjesztő filmben, hogy injekciós tűvel telepakolják a húsokat főleg a csirkét vízzel. úgy megpuffasztva gusztábbnak, szebbnek tűnik, jobban megveszik a vásárlók. Így verik át azt aki húst vesz.
2015. okt. 18. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Dilettáns döggomba ***** válasza:
100%
1 deci víz = 10 deka. Tehát a 60 dekás csirkemelledből elillant 30-40 deka?
2015. okt. 18. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

az a huspub az húspult??

nekem semmi bajom sparos húsokkal ilyen szempontból. szóval talán bolt és nem sparfüggő, ha a húsod a negyedére is csökkent.

2015. okt. 18. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Vízzel telepumpálni egyes halakat szokták még fagyasztás előtt, de nem a boltos csinálja, hanem a beszállító.

A szövetek vizet tarthatnak vissza különböző gyógyszerek, antibiotikumok hatására, közrejátszhat a takarmány minősége is, és a vágóhídra szállítás és vágás során elszenvedett félelem, stressz is. Sajnos tudomásul kell venni, hogy a szupermarketben és még a hentesnél vett húsok többsége is (hacsak nincs külön feltüntetve rajta a bio tartás) nem szabad tartású és lassabban növő állatoktól származnak, hanem gyorsan "felpumpált", antibiotikumozott, soha napfényt nem látott állatoktól, nagyüzemi állattartásból. Nekik nyilván az éri meg, hogy minél kisebb anyagi ráfordítással, minél gyorsabban megnőjenek, tehát a minőség is silány lesz. Inkább egyetek ritkábban húst, de akkor jobb minőségűt.

2015. okt. 18. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
58%
Én a Tescoban dolgozom.Tudod mennyi levet öntunk ki a csirkemell filé zacskójából?És este takarításkor a tálcák alatt ami van...Undorító.Én nem is eszek mellfilét.Egyébként valami tartósító biztosan van benne még,mert nekünk egész rendesen csípi és kiszárítja a kezünket.
2015. okt. 18. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!