Hogy tudják így felvizezni a húst?
Általában hentesnél veszem a csirke húst de most úgy alakult hogy a spar húspubjából vettem.
Sütéskor vagy kb. 3-4 deci fizet kiengedett magából 600 g csirkemellfilé.
A hentesnél vett csirkehús is kienged egy kis vizet de ilyen sokat nem.
az a huspub az húspult??
nekem semmi bajom sparos húsokkal ilyen szempontból. szóval talán bolt és nem sparfüggő, ha a húsod a negyedére is csökkent.
Vízzel telepumpálni egyes halakat szokták még fagyasztás előtt, de nem a boltos csinálja, hanem a beszállító.
A szövetek vizet tarthatnak vissza különböző gyógyszerek, antibiotikumok hatására, közrejátszhat a takarmány minősége is, és a vágóhídra szállítás és vágás során elszenvedett félelem, stressz is. Sajnos tudomásul kell venni, hogy a szupermarketben és még a hentesnél vett húsok többsége is (hacsak nincs külön feltüntetve rajta a bio tartás) nem szabad tartású és lassabban növő állatoktól származnak, hanem gyorsan "felpumpált", antibiotikumozott, soha napfényt nem látott állatoktól, nagyüzemi állattartásból. Nekik nyilván az éri meg, hogy minél kisebb anyagi ráfordítással, minél gyorsabban megnőjenek, tehát a minőség is silány lesz. Inkább egyetek ritkábban húst, de akkor jobb minőségűt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!