Hogy tudják az emberek meginni a pálinkát, whisky-t és vodkát mikor az én torkomat úgy égeti?
a pálinkát én sem bírom, pedig rengeteg jó minőségű házipálinkát próbáltam
viszont a jó minőségű whisky és vodka kellemes ízű nekem.
Nincs ember, akinek ne égette volna a torkát az első (második...) feles, vagy az első cigaretta. Szóval egyrészt, megszokják.
De az igazi trükk amúgy az, hogy nem kell garatra vágni a röviditalt. Megfelelően kis kortyokban szobahőmérsékleten sem fogja égetni a torkodat. Persze ehhez meg olyan rövidital kell, aminek nem olyan undorító az íze, hogy kortyonként fogyasztva hányingered lesz tőle. Ez egyrészt megint csak megszokás kérdése, másrészt meg minőségé. Nekem se jó érzés egyszerre lehúzni akár csak 2-3 centet, pedig nem tegnap kezdtem a rövidezést.
A hűtés (főleg a mélyhűtés) valóban elveszi az alkohol élét, viszont úgy nagyon keveset érezni az aromáiból (nemcsak a pohárba szagolva, hanem a szájban is), szóval a drágább italoknál ez simán pocséklás.
Italfajtákra lebontva:
a házipálinkák többsége sajnos egyenesen selejt, és csak egészen kis részük az, ami teljesen hibátlan. Boltban változó, de elég sok a prémium árkategóriás közepes/selejt pálinka.
A whiskyvel az a „baj”, hogy a 3-5e Ft közötti divatosabb márkákat inkább kólába, koktélba hangolták. Az átlagvásárló fejében a megfizethető whisky kimerül a Johnnie Walker, Ballantine's, Jim Beam alapkiadásaiban. Ma már a Famous Grouse-t is nagyon nyomják, de azt se sokkal könnyebb meginni.
A vodka nagyon száraz ital (mivel szinte csak etanolból és vízből áll), sokan nem szeretik, én sem. Olyan is van, ami egészen lágy, de az meg annyiba is kerül.... tízezer forint egy ízetlen szeszért, hurrá:)
Én elég könnyen, feltéve, hogy kedvemre való az ital.
Pokolian lassan szoktam inni :)
A Stroh80 az, amit képtelen vagyok meginni (a konyhában tartom, mézzel elkeverve süti tetején vagy teába vagy tiramisuba teljesen jó, de borotválkozás utáni arcszeszként is használható, kellemes az illata. képtelen vagyok italnak tekinteni), a 85%-os abszinthoz is kemény elhatározás és sok idő kell :D
A felsoroltakkal többnyire nincs baj, de némelyik házipálesz tényleg agresszív és húzóra nemigen menne.
Ritkán iszom, de akkor olyat, amit szeretek. Jóféle barackpálesz, Glenlivet whisky és Russkij Standard vodka az jöhet. Plusz a tokaji aszút is szeretem, éppúgy felesként iszom, mint az előbbieket, mert trükkös, annyit is bőven megérzek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!