Emlékszik még valaki a Kádár-korszakban kapható kiflire? Letekerhető volt a belseje. Azóta sem tudok olyan finomat enni sehol, miért van ez?
Igen, imádtam én is.
És az a zsömle is hiányzik már, amit ha körberágcsáltam, utána le tudtam venni az alját és a tetejét, és ott maradt a sok és tömör bél... :)
Most csak ilyen felfújt vackokat árulnak, ki tudja miből vannak...
elég sok pékséget megpróbáltam már - sajnos egyik sem volt olyan.
A neten lévő sok receptre meg nincs is időm végigpróbálni, hogy esetleg valamelyik olyan lesz.
Mellesleg azért a sütési módban lisztben is lehet változás azóta.
Ipari méretekben minden kicsit más.
Ja és nem volt az a savanyú íze, mint most az adalékanyagos termékeknek.
A gluténmentes dolgoktól meg egyszerűen a hányinger kerülget, mivel abban aztán van adalék bőven a liszt és élesztő helyett.
A gluténmentesben nincs semmivel sem több adalékanyag, mint bármi másban.
A lisztet meg rizsliszttel vagy kukoricaliszttel tudják pótolni. Legfeljebb a keményítő több lesz benne.
Én ezt a kiflit sütöm rendszeresen, és bevált!
De a Limara péksége oldalt is nyugodt szívvel ajánlhatom, mert mind kipróbált, bevált recept.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!