Mit reggelizzek?
Én a munkahelyemen reggelizek, néha már előző nap csomagolok el szendvicset így másnap nem kell vele babrálnom. Mindig teljes kiőrlésűt teszek el. Változó, hogy mivel, sok zöldség, saláta, sajt, néha túrókrém, stb.
Ami gyorsan megvan reggel és elég laktató az pl. műzli tejjel vagy joghurttal és gyümölcsökkel (a gyümiket felvághatod előző este és berakhatod a hűtőbe), 1 tükörtojás vagy egy rántotta (kb. 5 perc mire megsül max., de ezt is elkészítheted előző este és reggel megmikrózod vagy szendvicsbe is teheted), kőrözött friss zöldségekkel, egy zöldségsalátát szintén előző este össze lehet állítani már, reggel csak gyorsan befalod :). Illetve wrapeket is elő lehet készíteni. Ami még gyorsan megvan helyben az egy mézes vagy lekváros kenyér, néha az is kell a változatosság kedvéért. Vagy egy-két maréknyi olajos mag vegyesen.
#2: Ez mondjuk igaz... Elég kényelmes, amióta 2-3-kor eszem először, de nekem ez a természetes, sokaknak viszont kell a reggeli.
Ha reggeliznék, tojást ennék vagy magropogóst (olajos magvakból, van egyfajta étrendem és amúgyis finomak), zöldségekkel. Az pl. teljesen jó, legalábbis nekem. Nem tudom, milyen az ízlésed.
#1: Nem kötözködésből, csak mondom,hogy az olajos magvak nem szokták laktatni az embereket (hiába jó hozzá az összetételük) s a zabkása oly kalóriaszegény a térfogatához képest, hogy akinek emberes mennyiségű kalória szükséges a jóllakáshoz, annak kell vagy egy kiló (ha úgy készíti, mint mi, négyszeres vízben, puhára), még olajos magvakkal és mazsolával turbózva is... A párom tapasztalata, én nem eszem szénhidrátosan.
Másnak persze jó lehet, tudom, hogy sokan képesek rém piciket enni egyszerre. De a tojás tápanyagdúsabb, persze ez se gond, az egész napi tápanyagbevitel számít.
Eddig mindenkitől azt olvastam, hogy az olajos magvak nem jól laktatnak, minden fórumon. Az én tapasztalatom is ez. OK, negyedkiló már hat (sose próbáltam, ez a párom adagja, ha jóllakásra használja), de pár marék után mintha semmit se ettem volna, a kalória bejön, az éhség marad. Nagyon sokan vagyunk ilyenek.
Igazából különösebb vita nincs, embere válogatja, kit mennyire laktat, az arányok pedig nem fontosak egyedi esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!